- Katliņā sakarsētā eļļā apmaisot lēni cep sasmalcinātu sīpolu, līdz tas kļūst caurspīdīgs.
- Pievieno sasmalcinātus ķiplokus un mazos gabaliņos sagrieztus kartupeļus, apmaisot kopā ar sīpoliem eļļā brīdi pasautē, tad pārlej ar 1 l uzvārīta ūdens, pievieno sāli un piparus, vāra, līdz kartupeļi mīksti.
- Pievieno salātus, uzvāra un no uguns noņem.
- Pēc garšas piespiež citrona sulu, ja vajag, vēl piemet sāli un piparus un zupu sablendē.
- Pasniedz karstu vai aukstu, greznotu ar jogurtu vai krējumu un redīsu šķēlītēm,var papildināt ar bazilika lapiņām.
Lapu salātu zupa
Zupas
7. maijs, 2019
Komentēt

Foto: Andrejs Nikiforovs
Ātri un vienkārši pagatavojama zupiņa ar pavasara garšu.