• Piemirstā klasika – kuģelis!

    Pamatēdieni
    Ievas Virtuve
    Ievas Virtuve
    19. decembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Kuģelis
    Foto: No izdevniecības "Žurnāls Santa" arhīva
    Kuģelis
    Ziema ir kartupeļu ēdienu sezona. Galdā lieliskais kuģelis – vienkāršs un sātīgs vakariņu ēdiens visai ģimenei!
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Lēti
    Sagatavošanās
    30m
    Pagatavošana
    1st
    Kopējais laiks
    1st 30m
    2 vērtējumi
    5/5

    1. Bekonu sagriež mazos kubiņos, pusi sīpola sasmalcina, liek sakarsētā pannā un apmaisot apcep. Piemaisa piparus.

    2. Nomizotus kartupeļus sarīvē sīkās skaidiņās vai uz smalkās rīves. Var rīvēt arī virtuves kombainā. Klāt pierīvē arī otru pusi sīpola, lai aizkavētu kartupeļu sabrūnēšanu. Masai pieber sāli, ņemot vērā, ka bekons ir sālīts.

    3. Masā iemaisa ēdamkaroti miltu un lielāko daļu ceptā bekona.

    4. Diezgan šķidro maisījumu liek ietaukotā cepamveidnē, nolīdzina.

    5. Vienmērīgi pārber atstāto bekonu un veidni liek krāsnī, 180 grādu temperatūrā cep 50–70 minūtes, atkarībā no veidnes lieluma un kartupeļu masas biezuma. Gatavību pārbauda, kuģeļa vidū iedurot koka irbulīti. Ja tas, izvelkot ārā, ir tīrs, kuģelis ir gatavs.

     

    NODERĪGI

    Padzesētu kuģeli griež gabalos, pasniedzot var pārliet ar krējumu un brūkleņu vai dzērveņu ievārījumu.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē