Piemirstā klasika – kuģelis!

Kartupeļu ēdieni
Ievas Virtuve
19. decembris, 2020
Komentēt

Drukāt

Saglabāt

Kuģelis
Foto: No izdevniecības "Žurnāls Santa" arhīva
Kuģelis
Ziema ir kartupeļu ēdienu sezona. Galdā lieliskais kuģelis – vienkāršs un sātīgs vakariņu ēdiens visai ģimenei!
Sarežģītība
Zema
Izmaksas
Lēti
Sagatavošanās
30m
Pagatavošana
1st
Kopējais laiks
1st 30m

1. Bekonu sagriež mazos kubiņos, pusi sīpola sasmalcina, liek sakarsētā pannā un apmaisot apcep. Piemaisa piparus.

2. Nomizotus kartupeļus sarīvē sīkās skaidiņās vai uz smalkās rīves. Var rīvēt arī virtuves kombainā. Klāt pierīvē arī otru pusi sīpola, lai aizkavētu kartupeļu sabrūnēšanu. Masai pieber sāli, ņemot vērā, ka bekons ir sālīts.

3. Masā iemaisa ēdamkaroti miltu un lielāko daļu ceptā bekona.

4. Diezgan šķidro maisījumu liek ietaukotā cepamveidnē, nolīdzina.

5. Vienmērīgi pārber atstāto bekonu un veidni liek krāsnī, 180 grādu temperatūrā cep 50–70 minūtes, atkarībā no veidnes lieluma un kartupeļu masas biezuma. Gatavību pārbauda, kuģeļa vidū iedurot koka irbulīti. Ja tas, izvelkot ārā, ir tīrs, kuģelis ir gatavs.

 

NODERĪGI

Padzesētu kuģeli griež gabalos, pasniedzot var pārliet ar krējumu un brūkleņu vai dzērveņu ievārījumu.

0 komentāri

Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

Pievienot komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

 

 

 

Veselība

Vairāk

Receptes

Vairāk

Privātā Dzīve

Vairāk

Ieva

Vairāk

Mans Mazais

Vairāk

Māja un Dārzs

Vairāk

AutoBild.lv

Vairāk

Astes

Vairāk

Klubs

Vairāk

Santa+