• Olīveļļā sutināti ķirštomātiņi ar ķiplokiem un šalotēm

    Uzkodas un salāti
    Dagnija Zīverte
    Dagnija Zīverte
    25. jūlijs, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Olīveļļā sutināĶirštomātiņi ar ķiplokiem un šalotēm
    Foto: Ieva Andersone
    Olīveļļā sutināĶirštomātiņi ar ķiplokiem un šalotēm
    Olīveļļā konfitēti ķirštomātiņi ir ļoti vienkārša, ekonomiska, taču eleganta uzkoda. Šī ir laba recepte reizēm, kad solās nākt ciemiņi, bet nav laika un iespēju ilgai un sarežģītai gatavošanai. Pasniedz ar svaigu maizīti. Šādi pagatavotus tomātiņus var pasniegt ātrās vakariņās, iejauktus svaigi vārītā pastā!  
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Lēti
    Sagatavošanās
    10m
    Pagatavošana
    1st
    Kopējais laiks
    1st 10m
    • Sakarsē krāsni līdz 120 grādiem.
    • Ķiplokus pārgriež horizontāli uz pusēm.
    • Šalotes nomizo un pārgriež uz pusēm gareniski.
    • Tomātiņus cieši vienā līmenī kārto cepamtraukā.
    • Pārkaisa ar oregano, sāli un pipariem, sasprauda ķiplokus un šalotes.
    • Pāri klāj bazilika zariņus, pārlej eļļu, tā, lai tomātiņi knapi nosegti. Pārklāj ar foliju un cep stundu.   
    • Gatavus atdzesē, nokāš.
    • Ķiplokus izspiež no miziņām, šalotes sagriež plānākās šķēlītēs. Iemaisa tomātiņos. 

     

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē