• Mārtiņa Sirmā Otro Lieldienu rīta omlete spāņu gaumē

    Receptes
    22. marts, 2013
    1 komentārs

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Ja pēc Lieldienu olu kaujām būs palikušas pāri vismaz dažas svaigas olas, pavārs Mārtiņš Sirmais iesaka uzcienāt ciemiņus ar Otro Lieldienu rīta spāņu kartupeļu omleti.
    • Tās pagatavošanai nepieciešamas 3 olas, 5 ēdamkarotes rapšu eļļas, 4 lieli kartupeļi, viens liels sīpols, sāls. Uz pannas karstā rapšu eļļā cep smalkās ripās sagrieztus kartupeļus. Kad tie gandrīz gatavi, pievieno smalki sagrieztu sīpolu un turpini cept, līdz gatavs.
    • Paralēli sakul olas ar sāli, pievieno ēdamkaroti ūdens. Nogriez zemāku temperatūru, ielej olu kulteni pannā, uzliec virsū vāku un cep 4–5 minūtes. Tad izmēģini īpašu TRIKU – mēģini tā apgriezt omleti, lai tā paliktu uz vāka. Pēc tam lēnām ieslidini cepamo atpakaļ pannā. Kad tas veiksmīgi izdarīts, turpini cept omleti gatavu vēl 3–4 minūtes. Ļauj mazliet atdzist, sagriez kā kūku un pārsteidz savus draugus un ģimeni!
    • Bet, ja pēc svētkiem vēlies sevi palutināt ar gardiem našķiem, uzcep ķirbja sēklu un rozīņu cepumus. Tam nepieciešami 100 grami miltu, sauja rozīņu, sauja lazdu riekstu, sauja ķirbju sēklu, 200 gramu cukura, 100 gramu rapšu eļļas, 1 tējkarote kanēļa, 1 tējkarote cepamā pulvera, 70 gramu auzu pārslu, sāls.
    • Ņem divas bļodas. Vienā samaisi visas sausās sastāvdaļas, savukārt otrā mitrās. Tad abas savieno un maisi, līdz izveidojas cepumu mīklas masa. Ļauj tai pāris stundu pastāvēt ledusskapī. Pēc tam ieklāj pannā cepampapīru un ar ēdamkaroti veido cepumus vēlamajā formā un lielumā. Cep 180 grādos – pēc 15 minūtēm cepumi būs gatavi!

    1 komentārs

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē