Pašlaik Latvijā pircējiem pieejamas vairāk nekā 20 dažādas bezalkoholiskā alus garšas, taču Latvijā tās lielākoties ir importētas. Tādēļ Valmiermuižas alus gada laikā radījis trīs dažādus bezalkoholiskos eilus, ieguldot 30 000 eiro, lai piedāvātu Latvijā brūvētu alternatīvu importētam bezalkoholiskam alum.
“Latvijas ekonomikai ir svarīgi, lai vairāk alus tiktu brūvēts Latvijā, dodot darbu Latvijas iedzīvotājiem. Sevišķi aktuāli tas kļuvis tagad, krīzes laikā, kad aktīvi jādomā par jaunu darba vietu radīšanu Latvijā. Tādēļ vēlamies attīstīt bezalkoholiskā alus brūvēšanu Latvijā,"uzsver Valmiermuižas alus darītavas saimnieks Aigars Ruņģis. "Alus baudītāju gaume un līdz ar to alus tirgus mainās visā pasaulē, bezalkoholiskais alus kļūst aizvien pieprasītāks un paver jaunas iespējas mazajām amata alus darītavām, jo arī bezalkoholiskam alum jāgaršo izteiksmīgi!”
Jaunie bezalkoholiskie eili tapuši Valmiermuižas alus darbnīcā – mikro alus darītavā, kas pērn atklāta Valmiermuižas alus darītavā jaunu garšu radīšanai un īpašu garšu brūvēšanai mazos apjomos.
Citi lasa
Visas trīs jaunās bezalkoholiskā alus garšas tiek piedāvātas ar zīmolu Kokmuiža, ar kuru pazīstami jau seši mūsdienīgi eili, veicinot alus baudīšanas kultūru Latvijā. Kokmuižas Celmlauzis ir pirmā Latvijā radītā bezalkoholiskā IPA (Indian Pale Ale) rūgto garšu cienītājiem, kas bagātīgi apiņota ar Amerikas apiņiem. Kokmuižas Jaunaudze ir pirmais Latvijā radītais bezalkoholiskais kviešu alus, kas brūvēts ar Latvijas avenēm.
Savukārt Kokmuižas Dubultspēle ir pirmā Latvijas mazā brūža radītā bezalkoholiskā APA (American Pale Ale) ar diviem amatalus brūžu iemīļotākajiem Amerikas apiņiem: Citra un Amarillo.