• 6 kļūdas, ko pieļauj amatalus jeb craft alus cienītāji

    Izklaide
    Līga Stirna
    Līga Stirna
    25. augusts, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Amatalus jeb craft beer ir īpašs, vienreizējs un absolūti atšķirīgs no lielo ražotāju un koncernu brūvējumiem. Autoralus. Un modes tendence. Taču apjukt plašajā izvēlē ir tik viegli, tāpēc reizēm alusmīļi paliek pie zināmām vērtībām un tādējādi liedz sev atklāsmes prieku.

    Specializētais portāls vinepair.com apkopojis dažas populārākās kļūdas, ko cilvēki pieļauj, izvēloties amatalu.

    1. Tikai IPA!
      Jā, IPA jeb Indian Pale Ale ir vispopulārākais amatalus, bet kāpēc aprobežoties tikai ar to? Tā vietā, lai bārmenim teiktu: dotiet man ipu!, izlasiet visu dzērienu karti!
    2. Skārdene nenozīmē zemu kvalitāti!
      Latvijā gan šī problēma nav tik izplatīta, pie mums amatalus darītāji biežāk izvēlas pudeles sava alus iepildīšanai, bet ārzemēs nevajag baidīties no skārdenēm – tas tomēr ir speciāls trauks, kurā atbilstoši uzglabāt un saglabāt alu. Turklāt – skārdene pasargā alu arī no gaismas, atšķirībā no stikla pudelēm.
    3. Tikai zināmas lietas!
      Līdzīgi kā ar IPA alu, nepalieciet pie vienas, iecienītās markas. Piemēram, esot citā pilsētā, izmēģiniet vietējo amatalus piedāvājumu. Eksperimentējiet!
    4. Apgriezieni vēl nav viss.
      Lai arī amatalus labais tonis skaitās pēc iespējas augstāks alkohola tilpums procentos, nesmādējiet vieglākus alus. Tā jūs pamēģināsiet labus dzērienus un pēc tam pat atcerēsities, kā tie garšoja!
    5. Prasiet nodegustēt!
      Lai nesanāktu iegrābties un mocīties ar amatalu, kas uzrunājis ar savu neapšaubāmi oriģinālu nosaukumu, bet izrādījies neatbilstošs pēc garšas, prasiet bārmeņiem degustācijas malku. Tas palīdzēs izvēlēties īsto dzērienu, ko tukšot lielākā tilpumā. Sevi cienoši bāri paši piedāvā nodegustēt alu pirms pasūtījuma.
    6. Nebaidies atzīt, ka tev tas negaršoja!
      Nevienam nav tiesību uz tevi nicinoši skatīties, ja tu paziņo, ka tas kraftiņš tev negaršoja. Tāpēc, ta tas ir amatalus, dzērienam nav obligāti jāpatīk! Amatalu veido cilvēki, kas ir savas lietas fanātiķi, un viņu produkti tomēr mēdz būt visai īpatnēji un neparasti. Bet alus baudīšanā tomēr runa ir par to, ka tu dzer to alu, kas tev garšo, un modei te nav nekādas vērtības. Jā, amatalus kustība paplašina alus horizontu un piedāvā arvien interesantākas pieejas, bet tāpat ir jāciena katra individuālās patikšanas un antipātijas. Piemēram, kāds ģībst no biešu un plūškoka alus, par ko cits, kam mīļš priežu un melno piparu brūvējums, rauks degunu.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē