• Kulfi – saldējums no Austrumiem, ko viegli pagatavot mājās

    Deserti
    Daina Lapiņa
    18. jūnijs, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Kulfi
    Foto: Andrejs Ņikiforovs
    Kulfi
    Kulfi ir saldējums no Indijas. Tur to tradicionāi gatavo, ilgi karsējot pienu. Taču šo saldējumu var pagatavot arī ātri un vienkārši – talkā ņemam kondensēto pienu. Ļoti vienkārša un laba recepte, kurai nav nepieciešama saldējuma mašīna, un pat ne vairākkārtēja apmaisīšana.
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Lēti

     

    • Safrāna šķipsniņu pārlej ar 1 ēdamkaroti karsta ūdens un atstāj izmērcēties, kamēr gatavo pārējo.
    •  Lielā traukā stingrās putās saputo krējumu. Iemaisa  iebiezināto pienu, izmaisa viendabīgu.
    • Liek klāt izmērcēto safrānu kopā ar visu ūdeni, saberzto kardamonu, rožūdeni, uzmanīgi iemaisa riekstus, nedaudz atliekot pasniegšanai.
    • Saldējumu liek noslēdzamā traukā vai arī vairākkārtīgi pārklāj ar plēvi, liek saldētavā uz 6–8 stundām.
    • To var sadalīt un sasaldēt arī porciju trauciņos.
    • Pasniedzot saldējumu pārber ar atliktajiem riekstiem.

     

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē