• Krāsnī cepta vista ar citronu un kartupeļiem

    Vistas gaļas ēdieni
    Ievas Virtuve
    Ievas Virtuve
    7. februāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Krāsnī cepta vista ar citronu un kartupeļiem
    Foto: Andrejs Nikiforovs
    Krāsnī cepta vista ar citronu un kartupeļiem
    Sulīga vistiņa, citrona skābenums un smeķīgi kartupelīši. Recepte, kas noderēs gan ikdienā, gan īpašās ģimenes vakariņās.
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Lēti
    Sagatavošanās
    20m
    Pagatavošana
    30m
    Kopējais laiks
    50m

     

    • Nomizotus, nelielos gabalos sagrieztus kartupeļus, sagrieztu sīpolu, pusi šķēlītēs sagriezta citrona liek cepampannā, pārlaista 2 ēdamkarotes eļļas, pievieno sakapātas ķiploka daiviņas, pārkaisa sāli, piparus, visu ar roku labi sajauc. Liek klāt arī rozmarīna zariņus un vienmērīgi izklāj.
    • Liek krāsnī 200 grādu temperatūrā, cep 30 minūtes.
    • Pa to laiku vistas gabalus pārkaisa ar sāli, pipariem un papriku, pannā sakarsētā eļļā apgrozot apcep zeltaini brūnus.
    • Liek cepampannā virs kartupeļiem, cep gatavus, 15–20 minūtes.
    • No pannas noņem un, ja kartupeļi vēl nav mīksti, tos turpina cept līdz gatavībai.
    • Tad kartupeļus pārber ar spinātu lapiņām, iemaisa, karstumā ļauj tām sašļukt.
    • Pasniedz ar ceptajiem vistas šķiņķīšiem, stilbiņiem, spārniņiem virsū.

     

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Privātā Dzīve

    Vairāk

    Ieva

    Vairāk

    Mans Mazais

    Vairāk

    Māja un Dārzs

    Vairāk

    Auto

    Vairāk

    Daba un Dzīvnieki

    Vairāk

    Klubs

    Vairāk

    Abonē