Krāsnī cepta vista ar citronu un kartupeļiem

Vistas gaļas ēdieni
Ievas Virtuve
6. decembris, 2020
Komentēt

Drukāt

Saglabāt

Krāsnī cepta vista ar citronu un kartupeļiem
Foto: Andrejs Nikiforovs
Krāsnī cepta vista ar citronu un kartupeļiem
Sulīga vistiņa, citrona skābenums un smeķīgi kartupelīši. Recepte, kas noderēs gan ikdienā, gan īpašās ģimenes vakariņās.
Sarežģītība
Zema
Izmaksas
Lēti
Sagatavošanās
20m
Pagatavošana
30m
Kopējais laiks
50m

 

  • Nomizotus, nelielos gabalos sagrieztus kartupeļus, sagrieztu sīpolu, pusi šķēlītēs sagriezta citrona liek cepampannā, pārlaista 2 ēdamkarotes eļļas, pievieno sakapātas ķiploka daiviņas, pārkaisa sāli, piparus, visu ar roku labi sajauc. Liek klāt arī rozmarīna zariņus un vienmērīgi izklāj.
  • Liek krāsnī 200 grādu temperatūrā, cep 30 minūtes.
  • Pa to laiku vistas gabalus pārkaisa ar sāli, pipariem un papriku, pannā sakarsētā eļļā apgrozot apcep zeltaini brūnus.
  • Liek cepampannā virs kartupeļiem, cep gatavus, 15–20 minūtes.
  • No pannas noņem un, ja kartupeļi vēl nav mīksti, tos turpina cept līdz gatavībai.
  • Tad kartupeļus pārber ar spinātu lapiņām, iemaisa, karstumā ļauj tām sašļukt.
  • Pasniedz ar ceptajiem vistas šķiņķīšiem, stilbiņiem, spārniņiem virsū.

0 komentāri

Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

Pievienot komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

 

 

Veselība

Vairāk

Receptes

Vairāk

Privātā Dzīve

Vairāk

Ieva

Vairāk

Mans Mazais

Vairāk

Māja un Dārzs

Vairāk

AutoBild.lv

Vairāk

Astes

Vairāk

Klubs

Vairāk

Santa+