Kā sadalīt trusi

Truša sadalīšanu sāk no priekškājām – tās nogriezt ir viegli, jo netraucē neviens kauls.
7. februāris, 2018

Drukāt

Saglabāt

Kā sadalīt trusi

Truša sadalīšanu sāk no priekškājām – tās nogriezt ir viegli, jo netraucē neviens kauls.

No kauliem atdala gaļu.

 

Truša sadalīšanu sāk no priekškājām – tās nogriezt ir viegli, jo netraucē neviens kauls.


Pārgriež krūškurvi, lai pēc tam ērtāk atdalīt fileju. Nazi vajadzēs asu. Izņem subproduktus – nieres un aknas.

 

Pārgriež krūškurvi, lai pēc tam ērtāk atdalīt fileju. Nazi vajadzēs asu. Izņem subproduktus – nieres un aknas.

 

Pakaļkājas iegriež līdz kaulam, tad ar rokām palauž, lai kauls izslīd no locītavas.

 

Pārgriež krūškurvi, lai pēc tam ērtāk atdalīt fileju. Nazi vajadzēs asu. Izņem subproduktus – nieres un aknas.

 

No pakaļkāju kaula atdala gaļas mīkstumu. Šajā truša daļā gaļas ir visvairāk.

 

Pārgriež krūškurvi, lai pēc tam ērtāk atdalīt fileju. Nazi vajadzēs asu. Izņem subproduktus – nieres un aknas.

 

Ielaužot ribas, pilnībā atver krūškurvi.

 

Ielaužot ribas, pilnībā atver krūškurvi. 

 

Nogriež pakaļgalu līdz ar vietu, kur beidzas muguras kauli. 

 

  Nogriež pakaļgalu līdz ar vietu, kur beidzas muguras kauli.

 

Pagriež trusi ar ribām uz leju un, sākot no mugurkaula apakšgala, iegriež pa tā līniju.

 

Pagriež trusi ar ribām uz leju un, sākot no mugurkaula apakšgala, iegriež pa tā līniju.

 

No iegriezuma līnijas uz abiem sāniem gar ribām ar asu nazi atdala filejas.

 

No iegriezuma līnijas uz abiem sāniem gar ribām ar asu nazi atdala filejas. 

 

Filejām noņem plēvīti.

 

Filejām noņem plēvīti.

 

 

Kur izmantot katru truša gaļas daļu?

Kauli - izmanto, lai vārītu buljonu un gatavotu buljona mērci. Buljons jāvāra vairākas stundas uz lēnas uguns.

 

Kauli. Izmanto, lai vārītu buljonu un gatavotu buljona mērci. Buljons jāvāra vairākas stundas uz lēnas uguns.


Fileja - gatavo ruletes, dažādas pastas, sacepumus.

 

Fileja Gatavo ruletes, dažādas pastas, sacepumus.


Stilbi - gatavo sautējumus, sacepumus, truša confit (gaļu vāra uz lēnas uguns savos taukos, līdz tā izjūk pa šķiedrām, slēgtās burciņās var uzglabāt pat vairākus mēnešus). 

 

Stilbi  Gatavo sautējumus, sacepumus, truša confit (gaļu vāra uz lēnas uguns savos taukos, līdz tā izjūk pa šķiedrām, slēgtās burciņās var uzglabāt pat vairākus mēnešus). 


Subprodukti – nieres un aknas. Gatavo pastētes. Truša aknām ir ļoti maiga un viegli saldena garša. Var arī gatavot sacepumus.

 

Subprodukti – nieres un aknas. Gatavo pastētes. Truša aknām ir ļoti maiga un viegli saldena garša. Var arī gatavot sacepumus. 

 

Lasi citur

0 komentāri

Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

Pievienot komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

 

Veselība

Privātā Dzīve

Mans Mazais

Astes

AutoBild.lv

Māja

Receptes

Dārzs