• 3 pārbaudīti veidi, kā atmūķēt burciņu

    Māja
    Aldis Miesnieks
    13. aprīlis
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Creator: PeopleImages.com - Yuri A / Shutterstock
    Protams, jebkuru konservu burciņu var atvērt, zem tās vāka iemānot naža smaili vai citu asu un plānu priekšmetu. Bet, pirmkārt, tā viegli var sagriezties vai nolauzt savu kramplauža rīku, otrkārt, saplēst burkas stikla vītni un sabojāt pašu vāku. Tāpēc iesaku paņēmienus, kā šo problēmu atrisināt, tā teikt, ar plikām rokām. 

    Viena nianse: šie laifhaki attiecas tikai uz rūpnieciski ražotiem konserviem – mājsaimnieču termiski aizvalcētajiem jau būs nepieciešams profesionāls mūķīzers.

    1. Fenšui stils
      To noskatīju kādā vācu ēdienu blogera kanālā. Te ir nepieciešama papildu opcija – taisna virsma galda vai letes augstumā. Tālāk – vienalga, sēdus vai stāvus – sakabiniet roku pirkstus un ar delnu apakšpusi izveidojiet blīvu kontaktu ar vāka malām. Spiežot tikai delnas, gaidiet, līdz atskanēs uzvarošais – pukš!
      Atcerieties, ka galvenā ir nevis pirkstu sakabe, bet gan delnu vienmērīgs un unisona spiediens uz vāka malām. Ja uzreiz nesanāk, var pagrozīt konservu un atrast pareizo vāka rādiusa sazobi.  
    2. Dīdžeja stils
      Šo veidu man ierādīja diplomēts un Latvijā pazīstams pārtikas tehnologs! Reizēm uz konservu vākiem ir norādīts skrūvēšanas virziens, reizēm – nav. Taču, cik zināms, visi konservu burku vāciņi atskrūvējas pretēji pulksteņrādītāja kustības virzienam. Tātad – ņemam burku vienā rokā un ar otru ļoti ātri 5–7 reizes uzsitam pa vāka sānmalu. Šo kustību drīzāk varētu nosaukt par glāstsitienu vai rīvglāstu (tādi man jaunvārdi) pa vāka sānmalu. Te visvairāk derēs apzīmējums no dīdžeju slenga – skrečojam pa vinilu. Kustībai jābūt stingrai un ātrai – tie minētie rīvglāsti jāveic 2–3 sekunžu laikā.
      Šim paņēmienam ir tikai viens mazs mīnuss – jāatrod individuāli skrečojošās rokas pareizais leņķis un drusku jāpiešaujas. 
    3. Traperu variants
      Šis, manuprāt, ir visvienkāršākais un visefektīvākais paņēmiens! Laikam te vienīgā nelielā skāde slēpjas faktā, ka dabā neeksistē taisni leņķi. Protams, te var izmantot arī plakanāku akmeni, bet minimumam mums pietiks ar nelielu dēļa gabalu. Ņemam mūsu skumjo konservu un ātri ar vāka kanti, 90 grādu leņķī, uzsitam pa to! Nevajag nekādus šķēpmetēja Lūša atvēzienus, tikai 5–6 centimetri no taisnās virsmas un – kantējam! Pietiks ar divām, trim reizēm! 

    Ko iesākt ar tukšajām burciņām?

    Izmest stikla taru nav labi ne no ekonomiskā, ne jo īpaši no ekoloģiskā viedokļa! Bet kur lai ņem tos brīvos plauktus tukšajām burkām un burciņām? Te būs labs paņēmiens, kā tās uzglabāt. Proti, pie plaukta apakšējās virsmas veicam trīs urbumus, ieskrūvējam skrūves, uz kurām nostiprinām vākus (jebkāda diametra). Pēc tam ņemam un augšpēdus uz tiem uzskrūvējam burciņas – izskatās nedaudz kā cilvēku kokoni Matricā, bet tas strādā.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē