• Šobrīd

    weather img

    Rīga +27°C Daļēji apmācies, Z vējš, 1.54 m/s

    UZVARI CĪŅĀ AR BLAUGZNĀM

    Kā no omītes laikiem! Kraukšķīgās un sulīgās ābolu aploksnītes

    Latviešu virtuve
    Ievas Virtuve
    Ievas Virtuve
    3. maijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Ābolu aploksnītes
    Foto: Ieva Andersone
    Ābolu aploksnītes
    Našķis no bērnības – ābolu aploksnītes! Maigs un sulīgs viducis kraukšķīgas mīklas «aploksnītē». Smalkmaizītes, ko viegli pagatavot arī kopā ar bērniem, draugu vai ģimenes lokā!
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Lēti
    Sagatavošanās
    30m
    Pagatavošana
    10m
    Kopējais laiks
    40m
    • Sviestu un margarīnu sakapā. Ar rokām sastrādā ar miltiem, līdz iegūst smalkas, vienmērīgas drumstalas.
    • Viducī izveido bedrīti, kurā ielej krējumu, un pakāpeniski visu sastrādā viendabīgā mīklā.
    • Izmīca un saveļ ciešā kukulītī. Atstāj ledusskapī apmēram uz 2 stundām.
    • Tad no mīklas nogriež pa gabaliņam, ko plāni izrullē. Ar robainu rullīti sagriež apmēram 15 × 15 cm lielos kvadrātos.
    • Katrā liek pa plūmītei un nelielam ābola gabaliņam. Kvadrātiņu aizver kā aploksnīti.
    • Katru vēstulīti ar locījuma vietu iemērc olā un tad apkaisa ar cukura un kanēļa maisījumu.
    • Kārto uz cepamplāts. Cep līdz 180 grādiem sakarsētā krāsnī apmēram 5–10 minūtes.
    • Maizītes izcepas ātri, tāpēc jāuzmana, lai nepiedeg.

     

     

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Privātā Dzīve

    Vairāk

    Ieva

    Vairāk

    Mans Mazais

    Vairāk

    Māja un Dārzs

    Vairāk

    Auto

    Vairāk

    Astes

    Vairāk

    Klubs

    Vairāk

    Santa+