• Kā izcept patiešām garšīgu, sulīgu karbonādi? Padomi un recepte

    Pamatēdieni
    Ilze Klapere
    13. marts
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Cūkgaļas karbonāde ar sieru
    Foto: Matīss Markovskis
    Cūkgaļas karbonāde ar sieru
    Laba karbonāde ir gards un sātīgs ēdiens, taču, nezinot dažus vienkāršus, bet svarīgus knifiņus, to var arī neizdoties izcept, kā nākas. Ieskaties padomos, ko žurnālā Ievas Virtuve pastāstīja šefpavāre Daina Dimante no izslavētās karbonāžu kafejnīcas Bērzi!
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Vidējas
    2 vērtējumi
    5/5

    NODERĪGI PADOMI:

    • Galvenais, lai cūkas karbonāde ir svaiga, nevis bijusi saldētavā, – tad gaļa ir mīksta un viegli izklapējama, cepot nesaraujas. Izklapēt noteikti vajag, lai gabaliņš top mīkstāks. Ja karbonādi cep no vistas krūtiņas, to arī vajag paklapēt, varbūt ne tik centīgi kā cūkgaļu. 
    • Panējums ļauj gaļai saglabāt sulīgumu, tāpēc karbonādi vispirms apvārta miltos, tad sakultā olā un tad liek uz karstas pannas karstā eļļā un cep zeltaini brūnu no abām pusēm. Pirms cepšanas ir svarīgi kārtīgi sakarsēt pannu – tad gaļa sanāks daudz sulīgāka un garšīgāka.
    • Ja gatavo tādu karbonādi kā šajā receptē (aprakstu skatīt zemāk!), ar topingu un sieru pa virsu, sieru ieteicams nevis likt šķēli, bet gan rīvētu – rīvētā veidā siers labāk izkūst. Tātad, izceptai karbonādei pa virsu saliek kaut kādus labumus pēc gaumes (saceptu cauraudzīti, marinētus gurķus, ananasus, tomātus u. c.), tad uzber rīvētu sieru un liek 180–200 grādos sakarsētā cepeškrāsnī uz pāris minūtēm, līdz siers garšīgi pārkusis pāri.

    RECEPTE:

    Šī recepte ir kafejnīcas Bērzi meistarstiķis, kuru brauc baudīt no tuvienes un tālienes – cūkgaļas karbonāde ar saceptu sīpolu un cauraudzīša cepurīti, pārkusušu sieru un gardām piedevām.

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē