Abonē SANTA+ un saņem astrologa prognozi savam nākamajam gadam!
ABONĒT!
  • Īpašā aknu pastēte ar šampinjoniem

    Uzkodas un salāti
    Ievas Virtuve
    Ievas Virtuve
    27. aprīlis, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Īpašā aknu pastēte ar šampinjoniem
    Foto: Ieva Andersone
    Īpašā aknu pastēte ar šampinjoniem
    Šī recepte nāk no gaļas ražotnes Kunturi un tā patiesi ir izcila. Šampinjonu piedevu var aizvietot ar citām, piemēram, kaltētiem tomātiem un čili.
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Lēti
    Kopējais laiks
    30m
    • Ņem nomazgātus šampinjonus, griež nelielos kubiņos, liek uz uzkarsētas pannas, kur izkausēts apmēram 50 g sviesta. Apcep un saliek bļodā.
    • Tāpat sviestā apcep arī sīpolus un burkānus (kopā). Ieliek atsevišķā traukā.
    • Ņem aknas, izgriež žultsvadus, liekās plēves. Sagriež 1 cm biezās šķēlēs. Cep sakarsētā sviestā zeltaini brūnas (pa minūtei no abām pusēm).
    • Pievieno apceptos sīpolus un burkānus, pielej mazliet ūdens, sautē apmēram 6–7 minūtes, līdz no aknām vairs neizdalās sarkana sula (nedrīkst arī pārsautēt, lai nekļūtu cietas).
    • Kad gatavas, kopā ar sasautētajiem sīpoliem, burkāniem un nedaudz buljona liek blenderī, un blendē kopā ar pārējām sastāvdaļām, līdz veidojas krēmveida konsistence (varbūt nepieciešams vēl buljons).
    • Kad konsistence laba, pievieno blenderī gabaliņos sagrieztu sviestu, puto, līdz viendabīga, gaisīga masa.
    • Pēc garšas pievieno sāli, piparus, maltu muskatriekstu, vēl pāris reizes apmaisa blenderī.
    • Pilda trauciņos, liek ledusskapī dzesēties.
    •  

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē