• Šobrīd

    weather img

    Rīga +25°C Skaidrs, DA vējš, 1.54 m/s

    UZVARI CĪŅĀ AR BLAUGZNĀM

    Grilēti dārzeņi ar divām mērcītēm

    Dārzeņu ēdieni
    Daina Lapiņa
    21. maijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    **Grilēti dārzeņi ar divām mērcītēm**
    Foto: Andrejs Ņikiforovs
    **Grilēti dārzeņi ar divām mērcītēm**
    Uzmet jaunos dārzeņus uz grila, pagatavo brīnumgardu mērcīti – un pavasara maltīte ir gatava! Forša ideja pavasara brīvdienām.
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Lēti
    • Mazus burkāniņus atstāj veselus, lielākus gareniski pārgriež, tāpat pārgriež arī pastinakus.
    • Arī lielus redīsus pārgriež uz pusēm, gurķus griež biezās šķēlēs, sparģeļiem nolauž cietos galus.
    • Dārzeņiem pārlaista eļļu, pārkaisa sāli un piparus, ar rokām sajauc, lai visi ir labi pārklājušies, tad liek uz vidēji sakarsēta grila restēm un apgrozot grilē gatavus, bet vēl stingrus.
    • Klāt pasniedz mērces dārzeņu apmērcēšanai vai pārliešanai.

     

    Pagatavo jogurta mērci

    Jogurtu sajauc ar rīvētu laima miziņu un sulu, medu, eļļu un sasmalcinātām piparmētrām, pievieno arī sasmalcinātu čili un pēc garšas iemaisa sāli.

     

    Pagatavo zaļumu mērci

    Zaļumus sagriež, pievieno eļļu un etiķi, visu sablendē, pēc garšas pievieno sāli, cukuru un čili pārslas.

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Privātā Dzīve

    Vairāk

    Ieva

    Vairāk

    Mans Mazais

    Vairāk

    Māja un Dārzs

    Vairāk

    Auto

    Vairāk

    Astes

    Vairāk

    Klubs

    Vairāk

    Santa+