• Grieķu mannas kūka

    Deserti
    Ievas Virtuve
    Ievas Virtuve
    19. maijs, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Grieķu mannas kūka
    Foto: Andrejs Ņikiforovs
    Grieķu mannas kūka
    Nepārspējami sulīga, mīksta un aromātiska kūka no Grieķijas. Tās sastāvdaļas ir vienkāršas, taču punkts uz i ir apelsīnu ziedu ūdens (nopērkams garšvielu veikalos, Stockmann un citur). Piesūcināta ar apelsīnu sīrupu, šī kūka kļūst vienkārši dievīga.
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Lēti
    Sagatavošanās
    20m
    Pagatavošana
    30m
    Kopējais laiks
    50m

     

    • Olas saputo ar cukuru, pievieno pienu, eļļu un apelsīnu ziedu ūdeni, labi sakuļ un iemaisa mannu ar cepamo pulveri.
    • Maisījumu liek 22 × 22 cm lielā cepamtraukā, nolīdzina. Virsū vienādās rindās ar atstarpēm liek mandeļu pusītes.
    • Liek krāsnī, 180 grādu temperatūrā cep 25–30 minūtes – zeltainu. Vēl siltu sagriež kvadrātos.
    • Tikmēr gatavo sīrupu. Visas sastāvdaļas katliņā uz nelielas uguns lēni vāra 10–15 minūtes.
    • Karsto sīrupu pārlej kūkai, ļauj dažas stundas izmirkt.

     

     

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē