• Garšīgs vasaras kartupeļu ēdiens no Horvātijas Blitva

    Pamatēdieni
    Ievas Virtuve
    Ievas Virtuve
    16. jūnijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Blitva
    Foto: Andrejs Ņikiforovs
    Blitva
    Vasarīga recepte, kas noderēs, lai vienkāršos kartupeļus pārvērstu neierastākā piedevā vai vieglā, vasarīgā maltītē! Šo ēdienu tradicionāli vasarā bauda horvāti!
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Lēti
    Kopējais laiks
    30m
    • Nomizotus, sagrieztus kartupeļus sālsūdenī vāra mīkstus, liek klāt sagrieztas biešu lapas, 1 minūti karsē, tad visu caurdurī notecina.
    • Katliņā ar biezu dibenu lēni uzkarsē pāris ēdamkarotes olīveļļas un 50 g sviesta.
    • Uzkarsētā eļļā liek saberztus ķiplokus, maisot cep, līdz tie sāk smaržot, pievieno un iemaisa kartupeļus ar biešu lapām, pieber sāli, piparus un no uguns noņem.
    • Kartupeļus daļēji saspaida, neveidojot biezeni, atstājot veselus gabalus.
    • Klāt var pasniegt ceptu gaļu vai zivis, ceptu sieru, tomātus.

     

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē