Abonē SANTA+ un saņem astrologa prognozi savam nākamajam gadam!
ABONĒT!
  • Garda uzkoda ballītei! Zivju tako

    Pamatēdieni
    Dagnija Zīverte
    Dagnija Zīverte
    25. jūnijs, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Zivju tako
    Foto: Ieva Andersone
    Zivju tako
    Tako kvēli mīl ne vien tā dzimtajā Meksikā, bet visā pasaulē.  Tako ir brīnišķīgs ballītes cienasts! To pagatavot ir viegli, katrs pats var pielabot tā garšu pa savai gaumei, turklāt atkrīt krāmēšanās ar šķīvjiem un galda piederumiem! Zivis tiek ceptas kraukšķīgā alus mīklā!
    Sarežģītība
    Vidēja
    Izmaksas
    Vidējas
    • Pagatavo salātus. Smalki saēvelē kāpostus un sīpolus, čili pipariem izņem sēklas un smalki sagriež, sakapā koriandra lapiņas. Pievieno sāli un laima sulu, visu sajauc.
    • Pagatavo mērci, sajaucot visas sastāvdaļas un pēc savas gaumes pieregulējot sāļumu, skābumu un asumu.
    • Mencas fileju sagriež branga pirksta lieluma strēmelēs, sajauc ar šķipsnu sāls, piespiež kādu šļuku laima sulas un atstāj drusku ievilkties.
    • Pagatavo mīklu: miltiem piejauc cepamo pulveri, čili, sāli un melnos piparus. Maisot lēnām pievieno alu.
    • Dziļā katliņā virs nelielas liesmas liek karsēties eļļu (apmēram 3–4 cm biezumā). Lēzenā šķīvītī ieber miltus. Katru zivs gabaliņu vispirms viegli apviļā miltos un nopurina lieko. Iemērc mīklā un vāra eļļā līdz katrs gabaliņš kļuvis zeltaini brūns – apmēram 4–5 minūtes.
    • Plāceņus fiksi uzmet uz grila vai pannas no abām pusēm. Kārto tako: uz katra plāceņa liek pa vienam vai diviem zivs gabaliņiem un lielai karotei salātu. Pārslaka ar mērci un kādu šļuku laima sulas.

     

     

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē