• FOTO: Cīņa par zelta pavārnīcu jeb Latvijas gada labākā pavāra noteikšana

    Pavārmāksla
    Līga Stirna
    Līga Stirna
    5. oktobris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Aizvadītajā nedēļas nogalē norisinājās tradiconālais konkurss par Latvijas labākā pavāra titula iegūšanu, kas notika jau 14. reizi, un par 2020. gada labāko šefpavāru tika atzīts Heinrihs Erhards (Grand Hotel Kempinski Riga), kurā ieguva Reaton Zelta pavārnīcu.

    Šogad konkursā piedalījās seši pavāri – Heinrihs Erhards (Grand Hotel Kempinski) Riga, Ozoda Abdullaeva (restorāns Laivu centrs), Artūrs Marčenoks (restorāns Ogle), Jānis Osis (Hotel Hestia), Nauris Salenieks (restorāns Kaļķu vārti) un Kirils Komarovs (restorāns Laivas).

    “Liels prieks, ka Latvijas labāko pavāru konkurss notiek arī šogad, jo sākumā mums nebija pārliecības, ka pasākums notiks – bija pārāk daudz šķēršļu. Visvairāk negribējām lauzt tradīciju un izlaist šī gada konkursu. Taču neraugoties uz citiem apstākļiem, mēs pieņēmām lēmumu rīkot pasākumu. Šogad vislielākā iniciatīva nāca no pašu dalībnieku puses un viņi uzstāja, ka konkursam ir jānotiek. Žūrijas vidū bija pārstāvji gan no Latvijas, gan ārzemēm un eksperti sniedza profesionālu vērtējumu un vērtīgus padomus konkursantiem. Līdz ar visu, esam sapratuši, ka ir jābūt pateicīgam un priecīgam par šodienu, jo nekad nevaram paredzēt kas notiks rīt!” saka Svetlana Riškova, Latvijas Pavāru kluba prezidente.

    Pavārus vērtēja starptautiskā žūrija, kurā bija nozares eksperti no Latvijas – iepriekšējie Reaton Zelta pavārnīcas ieguvēji Raimonds Zommers un Ina Poliščenko, Jari Karlsons no Somijas/Zviedrijas, Jaroslavs Orsevskis no Lietuvas un Rūdolfs Vīsnapū no Igaunijas.

    Kritēriji, pēc kuriem notika vērtēšana pavāru konkursam ir sagatavošanās darbam, darba forma, virtuves un inventāra sagatavošana, produktu pareiza sagatavošana, tehniskā meistarība un darba organizēšana, darba tehnika, darba vietas organizēšana, higiēna, produktu racionāla izmantošana jaunrade un mūsdienīgums, ēdiena pasniegšanas laiks un tehnika, ēdiena noformējums, kompozicionālā krāsu un formu vienotība, proporcijas, svars, ēdiena garšas, smaržas un produktu saderība un smaržas, garšas un konsistences atbilstība, kā arī ēdiena uzturvērtība. Labākais pavārzellis tika noteikts pēc atsevišķiem žūrijas kritērijiem – darba tehnika, komandas darbs, higiēna un darba drošība, ieinteresētība darba uzdevumos un inovācijas.

    Konkursā tika pieteikti arī seši pavāru palīgi – pavārzeļļi – Nikita Lebedevs (restorāns Lielupes Laivas), Andrejs Šuļģintovskis (Kaļķu vārti), Kirils Dubrovskis, Mareks Vasiļevskis, Deniss Korotkovs (visi – restorāns Ogle) un Ozgurs Gurkans (Grand Hotel Kempinski Riga). Labākais pavārzellis - Deniss Korotkovs – balvā saņēma Reaton Koka pavārnīcu, kā karjeras sākuma simbolu un naudas balvu.

    Iepriekšējie Reaton Zelta pavārnīcas ieguvēji:

    • 2006. un 2007. gadā Raimonds Zommers
    • 2008. gadā Vasīlijs Stvelkos
    • 2009. gadā Terēze Kondrate
    • 2010. gadā Viesturs Lasmanis
    • 2011. gadā Jānis Rozenbergs
    • 2012. gadā Kārlis Visockis
    • 2013. gadā Romans Ugļacina
    • 2014. gadā Kristīne Strode
    • 2015. gadā Ina Pliščenko
    • 2016. gadā Kristīne Strode
    • 2017. un 2018. gadā Dinārs Zvidriņš
    • 2019. gadā Pāvels Skopa

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē