• Desas ar pupiņām katalāņu gaumē

    Pamatēdieni
    Dagnija Zīverte
    Dagnija Zīverte
    18. aprīlis, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    *Botifarra amb seques* jeb desiņas ar pupiņām katalāņu gaumē
    Foto: Ieva Andersone
    *Botifarra amb seques* jeb desiņas ar pupiņām katalāņu gaumē
    Botifarra jeb butifarra ir vienkāršas kapātas cūkgaļas desiņas, viens no katalāņu virtuves vaļiem, kas ir pamatā neskaitāmiem ēdieniem. Savukārt šī recepte – botifarra amb seques – ir katalāņu virtuves zelta klasika, ganu un laukstrādnieku ēdiens, kurš laika gaitā kļuvis par tradicionālu ģimenes maltīti. Šo pagalam vienkāršo recepti maģisku padara ķiploku, pētersīļu un paprikas svētība. No mūsu veikalos pieejamajām desiņām visradniecīgākie būs kvalitatīvi kupāti.
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Lēti
    Kopējais laiks
    30m

     

    • Desiņas nedaudz sadursta ar dakšiņu un no abām pusēm uz pannas sacep.
    • Kamēr desiņas cepas, ķiplokus un pētersīļus sakapā un saberž piestā kopā ar ēdamkaroti olīveļļas un šķipsnu sāls. Kad desiņas gatavas, tās izņem no pannas.
    • Pannu liek atpakaļ uz uguns un turpat, labumā, kas tajā sakrājies, liek pupiņas, kurām pievieno sāli un papriku.
    • Maisot apcep, līdz pupiņas smuki apbrūnējušas. Gatavas pārziež ar sagrūstajiem ķiplokiem un pētersīļiem. Uz to brīdi gatavas būs arī desiņas! 
    • Katalāņi šo ēdienu bauda ar glāzi aukstas kavas, taču šeit brīnišķīgi iederas arī kausiņš alus, kāds malks sarkanvīna vai jebkurš dzēriens, kas iet pie sirds!

     

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē