• Brīnišķīgais tomātu džems

    Virtuves blogi
    3. augusts, 2018
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: santa_receptes_import
    Viena no manām vasaras reibinošākajām garšām ir tomāti. Un, tā kā šī recepte ir viena no iecienītākajām mūsmājās, dalos tajā arī ar jums. Šāds džems lieliski sader ar sieru, svaigu bageti vai sāļiem cepumiem, kā arī ar cāļa gaļas ēdieniem.

    Laikā, kad vasara lēni dodas uz otru pusi, šķiet, katru mājsaimniecību pārņēmis gatavošanas prieks, kad gribam visas vasaras smaržu un garšu krāšņo buķeti noglabāt ziemai. Šī pārpilnība, ko sniedz mūsu dārza un dabas veltes, mani saviļņo līdz sirds dziļumiem.
    Tās ir tradīcijas, kas pāriet no paaudzes paaudzē, no saimnieces uz saimnieci, ar tām dalāmies ar kaimiņiem, draudzenēm, arī žurnālu lappusēs vai kā es – interneta vidē... Atkal un atkal no piezīmju kladēm vai pavārgrāmatām tiek atrastas mīļākās receptes, kas reizi gadā piedzīvo savu triumfu, it kā gaidījušas šo vasaras pilnbriedu.
    Un nav taču labākas sajūtas, kā sagaidīt ziemu ar skaistām atmiņām par vasaru, kas izgaršotas, izlolotas un pēcāk noglabātas mūsu gardumu skapjos, saldētavās, pagrabos...

    [[BANNER]]
    Viena no manām vasaras reibinošākajām garšām ir tomāti. Un, tā kā šī recepte ir viena no iecienītākajām mūsmājās, dalos tajā arī ar jums. Ticiet man, pat itāļi, kas ir lietpratēji tomātu pagatavošanā neskaitāmos veidos un variācijās, nobaudot šo tomātu džemu, dziedās jums slavas dziesmas.

    Tomātu džems

    Sastāvdaļas:

    600 g tomātu
    300 g ievārījuma cukura
    1 mazs rozmarīna zariņš
    1 mazs timiāna zariņš
    sula no 1 laima
    nažagals čili sēklu vai 0,5 cm čili pāksts, ripiņās sagriezta
    šķipsniņa sāls
     

    Pagatavošana:
    Tomātus blanšē, tad ieliek ledusaukstā ūdenī un nomizo. Nogriež cieto kātiņa daļu, var izņemt sēklas, bet es atstāju, jo pēcāk tās izskatās dekoratīvi. Tomātus sagriež daiviņās, liek katliņā, pievieno ievārījuma cukuru, laima sulu, timiāna un rozmarīna zariņu un vāra uz mērenas uguns, viegli apmaisot, lai cukurs nepiedeg. Nosmeļ putas un turpina vārīt uz mērenas uguns, ik pa laikam apmaisot. Vāra vismaz stundu vai pusotras, līdz iztvaiko šķidrums, džems sāk sabiezēt un kļūst skaisti spīdīgs.
    Gatavu džemu liek izkarsētā, sterilizētā burkā un stingri aizvāko. Uzglabā vēsā, tumšā vietā.
    Nepieciešama 250 ml burciņa vai vairākas maza tilpuma burkas.


    Esmu šo džemu gatavojusi arī ar lavandu, zaļo ābolu, apelsīnu un kanēļa piedevu.

    Šāds džems lieliski sader ar sieru, svaigu bageti vai sāļiem cepumiem, kā arī ar cāļa gaļas ēdieniem.

    Lai arī džema pagatavošanas laiks ir ilgs, tas aizmirsīsies, kad baudīsiet šī džema izcilo garšu un novērtēsiet vasaras burvību burciņā!
    Lai gatavošanas prieks ir jūsu ceļvedis šajā nedēļas nogalē!

     

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē