• Brīnišķīgā un sātīgā gaileņu zupa

    Zupas
    Ievas Virtuve
    Ievas Virtuve
    30. jūlijs, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Gaileņu zupa
    Foto: Andrejs Ņikiforovs
    Gaileņu zupa
    Tumīga, aromātiska Latvijas vasaras zupa ar sēnēm. Noteikti pievienojiet timiānu un baltvīnu – tie zupas garšu padarīs neaizmirstamu!
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Lēti
    Kopējais laiks
    40m

     

    • 200 g gaileņu sagriež mazos gabaliņos, 50 g mazu, smuku gaileņu atliek.
    • Sīpolu sasmalcina, gabaliņus katliņā eļļā apmaisot cep caurspīdīgus.
    • Liek klāt sasmalcinātus ķiplokus, cep vēl īsu brīdi.
    • Tad pievieno nedaudz sviesta, sagrieztās sēnes, pieliek timiāna zariņus, apmaisot cep sēnes mīkstas – aptuveni 6 minūtes.
    • Sēnēm pārkaisa miltus, maisot apcep, tad lēni pielej un iemaisa buljonu un vīnu, uzvāra, karstumu samazina un lēni vāra vēl 10 minūtes.
    • Timiānu izņem, pielej krējumu, iemaisa sāli un piparus, uzvāra.
    • Atliktās gailenes sviestā izcep, liek zupā kopā ar sasmalcinātiem pētersīļiem.

     

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē