• Auzu sacepums ar riekstiem un aprikozēm

    Deserti
    Dagnija Zīverte
    Dagnija Zīverte
    21. aprīlis, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Auzu sacepums
    Foto: Ieva Andersone
    Auzu sacepums
    Ātri un viegli pagatavojams brokastu sacepums reizēm, kad no rīta jāpabaro lielāks ēdāju skaits. Princips elementārs: Ber cepamtraukā auzas, pievieno garšvielas un piedevas, pārlej (ar pienu, olām vai tml.), šauj krāsnī, un gatavs! Nekādas maisīšanas vai vaktēšanas! Vēl viena forša lieta – saceptas, auzas nezaudē formu un nekļūst tumīgas vai glumas, tāpēc tās vērts piedāvāt auzu skeptiķiem, kurus nesajūsmina vārītu auzu pārslu konsistence.
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Lēti
    Sagatavošanās
    10m
    Pagatavošana
    30m
    Kopējais laiks
    40m
    • Krāsni uzkarsē līdz 180 grādiem. Ietauko 20 × 20 cm lielu cepamtrauku.
    • Sajauc auzas, cepamo pulveri, kanēli, kardamonu, ingveru, sāli, riekstus un aprikozes. Maisījumu ieklāj cepamtraukā.
    • Ar mikseri (vai putojamo slotiņu) sajauc pienu, saldo krējumu, olu, kļavu sīrupu, sviestu, vaniļu un pusi cukura.
    • Pārlej auzu maisījumam, pārkaisa atlikušo cukuru.
    • Šauj krāsnī un cep apmēram 25–30 minūtes.

     

     

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē