• Aromātu bumba! Bombejas kartupelīši

    Uzkodas un salāti
    Ievas Virtuve
    Ievas Virtuve
    30. jūnijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Bombejas kartupeļi
    Foto: No izdevniecības "Žurnāls Santa" arhīva
    Bombejas kartupeļi
    Indiešu aromātu buķete vienkāršo kartupeli pārvērš elegantā, eksotiskā uzkodā.
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Lēti
    Kopējais laiks
    30m

     

    • 4 tomātus pārgriež, iztīra no sēklām, sagriež gabalos, sablendē, pievieno sarīvētu ingveru un saberztas ķiploka daiviņas.
    • Kartupelīšus, lielākos sagriežot, liek katlā, pārlej ūdeni, vāra apmēram 10 minūtes pusmīkstus, nokāš un noliek apsusēt.
    • Sakarsētā eļļā apmaisot lēni cep sagriezta sīpola gabaliņus ar šķipsniņu sāls, līdz tie kļūst zeltaini. Liek klāt visas garšvielas, iemaisa un cep vēl pāris minūtes.
    • Pievieno sablendētos tomātus, pasautē un iemaisa apvārītos kartupelīšus, kā arī atlikušos, no sēklām attīrītus, sakapātus tomātus, arī sāli pēc garšas.
    • Uzliek vāku, uz plīts vai krāsnī mazā karstumā kartupeļus sautē, līdz tie ir mīksti. Pasniedzot pārkaisa ar sasmalcinātiem zaļumiem.

     

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē