• Riekstukalns un Milzkalns par trešdaļu samazina rezervāciju apjomu

    Atpūta
    Santa.lv
    Santa.lv
    2. februāris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: flickr.com/travelbakercounty
    Lai nodrošinātu Covid-19 epidemioloģisko noteikumu ievērošanu, slēpošanas trasēs Riekstukalnā un Milzkalnā par 30% samazināts pacēlāju rezervāciju apjoms, informē trašu vadība.

    Pēc milzīgā iedzīvotāju pieplūduma pagājušās brīvdienās, Latvijas lielākais slēpošanas kalns “Riekstukalns” un saistītais “Milzkalns” spiesti samazināt līdz šim jau tā ierobežoto pacēlāju rezervāciju apjomu.

    «Kā apliecināja pēdējā nedēļas nogale, šis ir liels izaicinājums – samērot milzīgo iedzīvotāju vēlmi slēpot ar epidemioloģisko ierobežojumu ievērošanu. Šonedēļ esam vēl par 20 % palielinājuši darbinieku skaitu, kas palīdzēs regulēt slēpotāju plūsmu un nodrošināt epidemioloģisko noteikumu ievērošanu gan pie pacēlājiem, gan autostāvvietu teritorijā,» stāsta Ervīns Kišuro, Riekstukalns vadītājs.

    Šobrīd galvenais noteikums, kas uz kalna jāņem vērā apmeklētājiem, ir 2 m distances ievērošana. Par pārējo rūpējas kalnu apsaimniekotāji. Gan inventāra noma, gan kases un viss cits nepieciešamais tiek nodrošināts āra apstākļos. Regulāri tiek veikta nomas inventāra dezinfekcija un citi drošības pasākumi.

    "No savas puses esam darījuši un darīsim visu iespējamo, bet ļoti aicinām arī pašus slēpotājus sadarboties. Piemēram, izsvērt nepieciešamību visiem ģimenes locekļiem ­– līdzbraucējiem atrasties uz kalna, ja ziemas priekus bauda tikai viens no viņiem,” uzsver Milzkalns vadītājs Viesturs Ošinieks.

    Šonedēļ tiek pārstrukturēts arī autostāvvietu darbs ­– sestdienās un svētdienās tajās turpmāk iebraukt varēs tikai ar pacēlāju rezervācijām.

    Riekstukalnā darbojas 11 slēpošanas trases un 15 pacēlāji. Tāpat pieejama viena no plašākajām inventāra nomām Latvijā.

    Milzkalnā strādā 10 trases un 8 pacēlāji, distanču slēpošanas trase, kā arī viens no labākajiem Baltijas snovborda parkiem.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē