• Kāpēc Emmai Votsonei gandrīz izpalika Hermiones loma Harija Potera sāgā?

    Interesanti
    Margarita Sēkliņa
    31. decembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Emma Votsone, Daniels Redklifs un Rūperts Grints
    Foto: Shutterstock
    Emma Votsone, Daniels Redklifs un Rūperts Grints
    Harija Potera grāmatu sērija un filmas nu jau kļuvušas par tāpat kā bērnu, tā arī pieaugušo fantāziju pasaules neatņemamu sastāvdaļu. Šogad aprit 10 gadi, kopš sāgas noslēdzošās daļas filmēšanas. Iemīļoti ir arī stāsta varoņu atveidotāji – aktieri.

    Jau nākamgad Harija Potera sāgai kino formātā apritēs jau 20 gadi. Šo gadu laikā slavenā trijotne kinolentās - Daniels Redklifs (Harijs Poters), Rūperts Grints (Ronalds Vīzlijs) un Emma Votsone (Hermione Greindžere), guvuši vispasaules slavu un iemantojuši atbalstītāju un fanu miljonus. Grūti iedomāties citādāku aktieru sastāvu, kas atveidotu šos maģiskos tēlus.

    Taču nesen nācis gaismā fakts, ka Harija Potera sērijas grāmatu autorei Dž. K. Roulingai sākotnēji nav patikusi Emmas Votsones izvēle gudrās un kārtīgās skolnieces Hermiones Greindžeres atveidē.

    Kā iemeslu nepiemērotībai rakstniece norādīja – Votsone vienkārši bijusi pārāk glīta.

    Viņa pat atzinusi, ka, ja pirmā saskarsme ar aktrisi būtu notikusi klātienē, Votsone, iespējams, nekad nepiedzīvotu lomu, kas atnesa aktrisei pasaules slavu. Taču, meitenei un rakstniecei sarunājoties pa telefonu, jau pirmajā mirklī izveidojās saikne, kas turpinājās līdz pat filmēšanas beigām 2010. gadā.

    Arī romānu fani bieži komentējuši - Hermione grāmatā atšķiras no Hermiones filmās. Tāds bijis arī autores skatījums, jo maģijas skolas skolnieci viņa bija iedomājusies kā «neglīto pīlēnu» – ar šķībiem zobiem, nepareizu sakodienu, kā arī lai kopumā viņa izskatās ļoti vienkārša. Un lai arī Votsonei izdevās uzkasīt savu matu ērkuli, vismaz tādā veidā koptēlu padarot nekārtīgāku, filmās neizdevās attēlot Hermiones pārtapšanu par skaistu gulbi, kā tas notika romānu sērijas laikā.

    Lai arī Emmai Votsonei ir bijušas lomas arī tādās veiksmīgās filmās, kā Sfēra, Privilēģijas būt vienam un īpaši slavenajā Disney pasaku filmā Skaistule un briesmonis, arī pati aktrise atzīst, ka visveiksmīgākā loma viņas dzīvē ir bijusi tieši kā maģiskās sāgas burvei Hermionei.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē