Jānis Šipkēvics atklāj savus bērnības nedarbus

Receptes
13. oktobris
Komentēt

Drukāt

Saglabāt

Jānis Šipkēvics ar mammu Sandru
Foto: publicitātes
Jānis Šipkēvics ar mammu Sandru
Kanāla TV3 sirsnīgajā raidījumā “Vakariņas mammai” kopā ar profesionālo namatēvu un viesmīlība ekspertu Arvi Zēmani, mūziķis un dziedātājs Jānis Šipkēvics pagatavos vakariņas trijās kārtās savai mammai Sandrai, kā arī Jānis atklās, ka bērnībā viņš ir bijis īsts palaidnis, kurš visai bieži iekūlies nepatikšanās!

Kanāla TV3 raidījumā «Vakariņas mammai» bērnības garšu pateicības vakariņas šonedēļ gatavos grupas “Instrumenti” mūziķis Jānis Šipkēvics, kurš bērnībā bijis īsts palaidnis, taču jau toreiz blēņām piegājis radoši. Viņš uzspridzinājis televizoru, lai uzzinātu, no kā tas sastāv un ierakstījis kasetē savas vijolspēles etīdes, lai kamēr mamma un omīte priecājas par viņa spēli, varētu nodoties datorspēlītēm.  

Lai pateiktos savai mammai Sandrai, Jānis kopā ar viesmīlības ekspertu Arvi Zēmani pagatavos savai mammai pavisam īpašas un sirsnīgas vakariņas trijās kārtās.

Pirmā kārta: cepts mājas siers ar selerijas saknes cepeti un ogu medus juku

SASTĀVDAĻAS:

  • Selerijas sakne
  • Siers – 200 g
  • Medus – 2 ēdamkarotes
  • Ogas – pēc savas izvēles
  • Koriandra sēklas – ½ tējkarote
  • Rozmarīns – ½ tējkarote
  • Ķiploks – 2 daiviņas
  • Sāls  – šķipsna
  • Pipari – šķipsna

PAGATAVOŠANA:  liek veselu selerijas sakni  uz follija, uzber koriandra sēklas, rozmarīnu, ķiploku, sāli, lauru lapas, timiānu, piparus, pārlej ar eļļu un ietin folijā, cep cepeškrāsnī   apmēram 200 grādos pusotru stundu  kamēr selerija paliek mīksta. Sieru sagriež šķēlēs un apcep uz pannas. Selerijas sakni sagriež šķēlēs un apcep uz pannas.  Saspaida ogas un sajauc kopā ar medu. Apcepto selerijas šķēli un siera šķēli liek uz šķīvja un pa virsu liek saspaidītas ogas ar medu.

Otrā kārta. Viegli marinēts lasis ar baklažāna tomātu sacepumu un spinātu garšaugu pesto

SASTĀVDAĻAS:

  • Lasis – 200 g
  • Pasta – pēc savas izvēles
  • Baklažāns – 1 gab
  • Tomāti – 2 gab
  • Cietais siers – 50g
  • Baltvīna etiķis – 20 ml
  • Spināti
  • Citrons
  • Olīveļļa
  • Sāls
  • Pipari

PAGATAVOŠANA:

Sagriež baklažānu un tomātu šķēlītēs. Liek traukā kārtās baklažāns, tomāts, rīvēts siers un visu cep apmēram 180 grādos cepeškrāsnī 30 minūtes. Lasim uzrīvē citrona miziņu, pēc garšas uzber sāli un piparus, pārlej ar olīveļļu un atstāj apmēram 30 min iemarinēties. Lasi apcep uz pannas no abām pusēm tad cep cepeškrāsnī 180 grādos apmēram 10 minūtes. Blenderī  ielej olīveļļu, spinātus, baltvīna etiķi, sāli, piparus un visu sablendē. Uzvāra pastu un nokāš. Katliņā lej spinātu mērci, pievieno uzvārītos makaronus un viegli uzsilda, iemaisa svaigas spinātu lapas.

Deserts. Biezpiena mājiņas uz kājiņas

SASTĀVDAĻAS:

  • Biezpiens – 1 paciņa
  • Saldais krējums – 250 ml
  • Marmelāde  – pēc garšas
  • Rozīnes – pēc garšas
  • Aprikozes – pēc garšas
  • Selgas cepumi – 1 paciņa
  • Zaļo zirnīšu dīgsti – 100 g
  • Mandeļu milti – 100 g
  • Cukurs – 30 g

PAGATAVOŠANA:

Sasmalcina zirnīšu lapas kopā ar miltiem un cukuru, visu ber uz cepešpannas  cep apmēram 150 grādos pusotru stundu , lai vairāk nav mitrs un paliek tāds kā pūderis.  Sakuļ saldo krējumu.  Sagriež smalkos gabaliņos žāvētās ogas un marmelādi, sajauc visu kopā ar saldo krējumu un biezpienu. Cepumus izmērcē pienā. Veido mājiņas un pa vidu liek biezpiena masu. Mājiņas pārber ar zaļo zirnīšu pūderi.

Kā izdosies Jāņa īpašais vakars mammai, skaties «Vakariņas mammai» kanālā TV3 plkst. 21.40 un izklaides satura platformā Go3 jebkurā vietā un laikā!

0 komentāri

Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

Pievienot komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

Lasi citur

 

Veselība

Vairāk

Receptes

Vairāk

Privātā Dzīve

Vairāk

Ieva

Vairāk

Mans Mazais

Vairāk

Māja un Dārzs

Vairāk

AutoBild.lv

Vairāk

Astes

Vairāk

Klubs

Vairāk

Santa+