• Oficiālo iekšzemes peldvietu sarakstu papildina ar Lucavsalas līci

    Aktuāli
    Ziņu aģentūra LETA
    4. jūnijs, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Valdība šodien lēma papildināt Iekšzemes peldvietu sarakstu ar Lucavsalas līcis, liecina pieņemtās izmaiņas Peldvietas izveidošanas, uzturēšanas un ūdens kvalitātes pārvaldības kārtībā.

    Kā norāda Veselības ministrija (VM), Veselības inspekcija 2018.gadā saņēma Rīgas Pārdaugavas izpilddirekcijas priekšlikumu par jaunas peldvietas pie Mazās Daugavas, Lucavsalas dienvidu daļā ar nosaukumu Lucavsalas līcis iekļaušanu Iekšzemes peldvietu sarakstā.

    Inspekcija izvērtēja sniegto informāciju par jauno peldvietu un atzina, ka pieteiktā peldvieta atbilst oficiālo peldvietu statusam un ir iekļaujama Iekšzemes peldvietu sarakstā.

    Kā norādīja VM, šis ir Rīgas pašvaldības brīvprātīgs lēmums, jo peldvietas apsaimniekotājs, pirms peldvietas pieteikšanas iekļaušanai peldvietu sarakstā, ne tikai izveido un labiekārto peldvietu, bet arī izvērtē savas iespējas peldvietu uzturēt un apsaimniekot, līdz ar to peldvietas apsaimniekotājs arī rēķinās ar peldvietas uzturēšanas izmaksām.

    Tāpat ministrija norādīja, ka jaunas peldvietas iekļaušana peldvietu sarakstā palielinās iespējas peldvietas apmeklētājiem apmeklēt higiēnas un drošības prasībām atbilstošu peldvietu, tādā veidā samazinot infekciju, traumatisma un letālo gadījumu risku.

    Jaunas peldvietas izveide un saistītā vides sakopšana peldvietas teritorijā, uzlabos arī pašvaldības infrastruktūru, kas savukārt veicinās iedzīvotāju labsajūtu un veselīga dzīvesveida iespējas un pozitīvi ietekmēs tūrisma attīstību, norāda VM.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē