• Piecas lietotnes mierpilnākai un laimīgākai ikdienai

    Mentālā veselība
    Elva Karičkina
    9. aprīlis
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Rūpes par mentālo veselību mūsdienu straujajā laikmetā ir pieejamas arī digitālā formātā. Lūk, piecas viedtālruņa lietotnes mierpilnākai, laimīgākai ikdienai!

    Happify

    Lietotne, kas noderēs, kad iekrītam kārtējā emocionālajā bedrē. Tās izstrādē piedalījušies pozitīvās psiholoģijas, apzinātības un kognitīvi biheiviorālās terapijas eksperti.

    Viegli, efektīvi, zinātnē balstīti vingrinājumi un spēles, lai ikdienā palīdzētu mazināt depresīvu noskaņojumu, stresu, aizkaitināmību, pārvarētu negatīvas domas, uzlabotu garastāvokli un justos par kripatiņu laimīgāk.

    Waking Up

    Pievienojies neirozinātniekam, filozofam un New York Times autoram Semam Harisam, lai padziļināti izpētītu meditācijas praksi, savas apziņas nostūrus, kā arī iegūtu teorētiskās zināšanas. Viņa pieeja liecina, ka meditācijas mērķis ir ne vien stresa mazināšana, bet arī fundamentālu atklājumu veikšana pašam savā prāta laboratorijā. Piemērota gan iesācējiem, gan rūdītiem meditāciju piekritējiem.

    Gratitude Happiness Journal

    Nav noslēpums, ka, sākot praktizēt pateicību, manāmi uzlabojas pašsajūta. Lietotne paredzēta kā dienasgrāmata, kurā katru dienu iespējams piefiksēt visu, par ko šodien jūtamies pateicīgi. Tā uzlabo paštēlu, iemāca fokusēties uz dzīves priecīgajiem aspektiem, reizē mazinot depresiju un nomierinot prātu.

    SuperBetter

    Autore, spēļu dizainere Džeina Makgonigala, kas iemantojusi popularitāti prestižajā sarunu šovā TED Talk, sludina, ka ikvienam no mums piemīt supervaroņa potenciāls, vien nepieciešami palīginstrumenti, lai mēs kļūtu garīgi spēcīgi un motivēti.

    Par katru izpildītu uzdevumu (piemēram, došanos pastaigā vai glāzes ūdens izdzeršanu) gluži kā supervaroņi gūstam punktus un soli pa solim dodamies savu mērķu virzienā.

    Track Your Happiness

    Hārvarda Universitātes laimes pētījuma gaitā izgudrota lietotne, kas mēģina atbildēt uz mūžseno jautājumu – kas cilvēkus dara laimīgus? Ik dienas tā sūta paziņojumus un jautājumus par konkrētā brīža pieredzi ar lūgumu atzīmēt, ko šobrīd dari un kā novērtē savu pašsajūtu. Ik pēc 50 atbildēm lietotne izstrādā atskaiti, kur analizēta tieši tava laimes formula, precīzi norādot, kuri faktori acīmredzami padara tevi laimīgāku.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē