• Kur Rīgā nopeldēties jau šodien?

    Ieva Smilga
    Ieva Smilga
    20. jūnijs, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Pēc mēģinājumiem, kas pavadīti saules tveicē, tā vien prasās ķermeni iegremdēt veldzējošā ūdenī. Rīgā ir vairākas zināmākas un slepenākas peldvietas, kur to izdarīt.

    «Lucavsala» un «Lucavsalas līcis»

    Lucavsala lepni peld Daugavas ūdeņos, un pēdējos gados šī sala straujos tempos iekarojusi rīdzinieku sirdis. Ne velti – šeit uzstādīti koka celiņi, pludmales soli, pārģērbšanās kabīnes, pārvietojamie sanitārie mezgli, piknika vietas ar grila iespējām, kā arī darbojas Glābšanas dienests, lasītava, ielu tirdzniecības vietas un kafejnīca. Šeit var nopeldēties divās pludmalēs, kuras atrodas pretējās salas pusēs. Viena – tuvāk tiltam. Otra – pie Glābšanas dienesta posteņa. Ja pēc mēģinājumiem palikusi enerģija, šeit var uzspēlēt arī pludmales volejbolu un futbolu. 

    Kā visērtāk nokļūt?
    Ar 19. un 4. trolejbusu

    Ķīpsalas pludmale

    Iespējams, viena no neparastākajām pludmalēm valstī. Kāpēc? Jo teorētiski tā atrodas pašā Rīgas centrā – zvilnot smiltīs, paveras pastkartīšu cienīgs skats uz Vecpilsētu, kas atrodas Daugavas otrā pusē. Kur vēl pasaulē tā esat redzējuši? Šeit pieejams rotaļu laukums, uzstādītas pārģērbšanās kabīnes un aktīvākiem atpūtniekiem – arī pludmales volejbola laukums.

    Kā visērtāk nokļūt?
    5., 9., 12., 25. trolejbusu
    13., 30., 37., 41. 53., 57. autobusu

    Vecāķu pludmale

    Viennozīmīgi – rīdzinieku iecienītākā jūras peldvieta. Šeit plīvo Zilais karogs, kas liecina par starptautiskiem vides kvalitātes standartiem atbilstošu jūras ūdeni un pilnībā labiekārtotu pludmali. Saldējuma stendi un kafejnīcas te slejas uz katra soļa, padarot Vecāķus par vietējo kūrortu.

    Kā visērtāk nokļūt?
    Ar 25. autobusu vai vilcienu, kurš maršē uz Saulkrastiem vai Skulti, kāpjot ārā pieturā Vecāķi

    Vakarbuļļu pludmale

    Pludmale, kas atrodas uz Buļļu salas (sauktas arī par Daugavgrīvas salu), kuru no vienas puses apskalo jūra, bet no otras – Buļļupe. Arī šeit plīvo Zilais karogs, kas liecina par labu ūdens kvalitāti un labiekārtotu pludmali. Iedzīvotāju drošībai šeit peldvietas norobežotas ar bojām, un atsevišķi ierīkotas bērnu peldvietas. Starp citu, lai tiktu uz šejieni, jābrauc cauri Bolderājai, un runā, ka šeit nopērkams viens no labākajiem kebabiem Rīgā. Lai to noskaidrotu, prasiet vietējiem pēc kebabnīcas. To šeit zinās ikkatrs.

    Kā visērtāk nokļūt?
    Ar 36. vai 3.autobusu (kursē tikai līdz Daugavgrīvas pludmalei)

    Daugavagrīvas pludmale

    Atrodas blakus Vakarbuļļu pludmalei un plūstoši pāriet no vienas – otrā. Arī šeit pludmale ir pārdomāta un labiekārtota, lai viesiem būtu gan kur saldējumu paēst, gan takas, kur pastaigāt, gan soliņi, uz kuriem sēžot vērot pasakainos saulrietus. Netālu atrodas arī mols, uz kuru jāiet pa betona pludmali – šis objekts vien ir apskates vērts.

    Kā visērtāk nokļūt?
    Ar 36. vai 3.autobusu

    Ķīšezers

    Ķīšezera peldvieta atrodas Mežaparkā, tātad – visparocīgākā dziedātājiem, lai mēģinājumu starplaikos ātri izmestu vienu slapjāku loku. Pludmale ir neliela, un jārēķinās, ka tā nav tik ērti iekārtota kā Rīgas oficiālās peldvietas. Bez šīs Ķīšezerā atrodas arī citas peldvietas un aktīvās atpūtas zonas. Viena no tām – Burusports pludmales noma, kurā var iznomāt SUP dēļus, lai nodotos nedaudz aktīvākai atpūtai. Blakus nomā iespējams izīrēt arī katamarānus un kafejnīcā – iegādāties saldējuma kokteiļus. Izcils vakars uz ezera garantēts!

    Kā visērtāk nokļūt?
    15. tramvaju
    2., 11., 19., 24., 48. autobusu
    200., 224. mikroautobusu

    Bābelītes ezers

    Neliels ezeriņš, kas paslēpies priežu meža, tikai pārsimts metrus no Brīvības ielas. Vietējie zina teikt, ka no visām Rīgas peldvietām, tieši šeit vienmēr ūdens ir vissiltākais. Vēl nesen, staigājot pa apkārt esošajiem mežiem, varēja uzdurties iespaidīgām dzelzsbetona atliekām no vecas spēkstacijas.

    Kā visērtāk nokļūt?
    31., 34. autobusu
    1. tramvaju
    4. trolejbusu

    Rumbulas pludmale

    Pludmale, kuru apskalo Daugava, pēdējos gados tikusi labiekārtota, lai tajā būtu patīkami uzturēties gan rīdziniekiem, gan pilsētas viesiem. Pludmales gultne ir iztīrīta, tajā uzstādīti koka celiņi, soli, pārģērbšanās kabīnes un pārvietojamie sanitārie mezgli. Gluži kā visās oficiālajās Rīgas pludmalēs, arī šeit darbojas Glābšanas dienests. Uz Rumbulas pludmali ērti nokļūt ar kājām vai velosipēdu, minoties pa skaisto Daugavas promenādi.

    Kā visērtāk nokļūt?
    Ar 15., 31., 49.autobusu

    Un vēl vari iebrist strūklakā! 

    Izrādās – Rīgā to drīkst darīt. Jā, pavisam oficiāli. Jāliek vien aiz auss, ka brist ieteicams mazajās strūklakās, piemēram, Esplanādē vai Vērmanes dārzā. Viskārdinošākā, protams, ir Kongresu nama strūklaka, bet šī bradāšanai ir vismazāk piemērota – tās pamatnē atrodas daudz sīku detaļu, uz kurām var vieglāk savainoties, turklāt vidusdaļas pamatne ir ļoti slidena. Rīgā bradātājiem izveidoti arī īpaši bradājamie baseini. Tas nozīmē – nopeldēties tajos nevar, bet izbradāties – no sirds patikas. Tādi atrodas Ziedoņdārzā, Grīziņkalnā un Esplanādē.

    Citi raksti Dziesmusvētku sadaļā

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē