• VIDEO: Nitišam lieliska sacīkste un trešā vieta WorldRX posmā Zviedrijā

    Aktuāli
    Līga Stirna
    Līga Stirna
    Ziņu aģentūra LETA
    7. jūlijs, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Latvijas rallijkrosa braucējs Reinis Nitišs (GRX Taneco) komandas svētdien Zviedrijā izcīnīja trešo vietu pasaules čempionāta (WorldRX) sestā posma finālā prestižākajā SuperCar klasē.

    Finālā Nitišs startēja no trešās rindas un jau pirmajā aplī devās džokera aplī, no kura izbrauca piektais. Pēc tam, kad savu pozīciju zaudēja soms Niklass Gronholms, Nitišs pakāpās jau uz ceturto vietu. Turpinājumā latvietis turpināja cīņu par goda pjedestālu un apdzina zviedru Timiju Hansenu, nonākot goda pjedestāla pozīcijā.

    Nitišam šis SuperCar klasē ir pirmais goda pjedestāls kopš 2015.gada.

    Uzvaru finālā sīvā cīņā izcīnīja mājinieks zviedrs Sebastjans Ēriksons, kuram nieka 0,33 sekundes zaudēja kopvērtējuma līderis Kevins Hansens, bet Nitišs finišēja trešais.

    “Sacensības sākās ne maz ne tā, kā biju iedomājies – jau pirmajā braucienā, pirmajā līkumā piedzīvoju savā karjerā pirmo kūleni. Izkāpjot no auto, un novelkot ķiveri – es pat uz brīdi aizdomājos, vai nav pienācis laiks beigt rallijkrosa karjeru," stāsta Reinis. «Labākos vārdus saku savai komandai un mehāniķiem, kuri atgrieza auto darba kārtībā. Paldies arī man tuvajiem cilvēkiem, kuri pirms otrās kvalifikācijas atgrieza manī pašpārliecinātību.»

    «Turpinājumā skatītāji pieredzēja vienas no lieliskākajām rallijkrosa sacensībām, kurās netrūka kontaktcīņu, pārsistu riteņu, braucēju kļūdu. Man izdevās noturēt uzņemto ritmu un kvalifikācijas noslēgt ceturtajā vietā – un pusfinālā startēt no pirmās rindas. Pusfinālā un finālā bija vieni no sarežģītākajiem apļiem manā karjerā, bet jo lielāks gandarījums, par sasniegto rezultātu. Teikšu kā ir – kāpt uz goda pjedestāla un izgaršot šampanieša saldo garšu ir vienreizēja sajūta!» piebilst Nitišs, kuram šīs šosezon bija otrās WorldRX sacensības pēc pirmā posma Abu Dabi. "Šīs sacensības, cīņas un emocijas parādīja kāpēc mēs esam šeit, un kāpēc mēs mīlam un startējam rallijkrosā. Man šī nedēļas nogale tiešām izvērtās maģiska vārda vistiešākajā nozīmē. Ja pēc pirmās kvalifikācijas man kāds teiktu, ka sacensības noslēgšu uz goda pjedestāla – es tam nekad neticētu. Ja tas nav maģiski, tad nezinu kas ir!”

    Ceturto vietu izcīnīja Gronholms, piektais bija nīderlandietis Kevins Abrings, bet ar sesto vietu samierinājās Timija Hansens, kurš cīnījās ar jaunāko brāli Kevinu par godalgotu vietu, taču viņu piemeklēja tehniskas problēmas.

    Pusfinālā Nitišs bija trešais, bet Jānis Baumanis (Team STARD) saskārās ar tehniskām problēmām, kā rezultātā finišēja ceturtais un finālā neiekļuva.

    “Sarežģīta nedēļas nogale maģiskajā Holjes trasē," atzīst Jānis. «Laikapstākļi un izloze padarīja braucienus ļoti sarežģītus un ietekmēja arī rezultātus, it īpaši otrajā kvalifikācijā, kad līderi brauca pirmie. Svētdienai varam drīzāk likt plus zīmi, nevis mīnusu. Bija pāris neveiksmīgi lēmumi, bet aizcīnīties no 19. vietas pēc sestdienas līdz desmitajai ir ļoti labi, par ko gandarījums.»

    «Par pusfinālu gan esmu vīlies. Daudzi TV ekrānos nemaz neredzēja, kā Bacjuška pamatīgi ietriecās manas mašīnas kreisajā sānā pēc tramplīna. Tā rezultātā tika pamatīgi salocīts priekšējais stūres stienis, kā arī bojāta aizmugurējā balstiekārta. Pēc tam ielidoju smilšu barjerā. Tai brīdī arī tika pārsista riepa, un pats ritenis tika nolocīts. Cīņa par vietu finālā beidzās.

    Neskatoties uz to, varu izcelt cīņu svētdienā pašā trasē. Protams, gribētos, lai izdotos labāk,» par notikumiem pusfinālā stāsta Baumanis. "Liels paldies komandai, atbalstītājiem un līdzjutējiem, kas bija atbraukuši vērot posmu arī klātienē. Tik aizrautīgs posms pasaules čempionātā sen nebija bijis. Liels prioeks, ka Reinim izdevās tikt uz pjedestāla, tāpat kā man Norvēģijā. Latvijai goda pjedestāls jau otro posmu pēc kārtas! Tagad gatavosimies nākamajam posmam Kanādā, kur ceram uz uzlabojumiem un labākiem rezultātiem.”

    Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc sešiem posmiem līderis ar 131 punktiem ir zviedrs Kevins Hansens, kuram ar 125 punktiem seko brālis Timijs. Tikmēr trešo vietu ar 109 punktiem ieņem norvēģis Andrēass Bakerūds, ceturtais ar 97 punktiem ir Grēnhelms, bet Baumanis ar 89 punktiem atrodas piektajā pozīcijā. Savukārt Nitišs ar dalību divos posmos iekrājis 26 punktus un atrodams 16.pozīcijā.

    Pasaules čempionātā šogad kopumā būs desmit posmi, no kuriem devītais septembrī notiks Biķernieku trasē. Salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, seriālu pametušas vairākas rūpnīcas komandas, kā arī iepriekšējo gadu vadošie piloti.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē