• VIDEO: Audi iepazīstina ar elektrisko e-tron Sportback

    Aktuāli
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    20. novembris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Audi turpina uzsākto elektrifikāciju, prezentējot otru modeli no e-tron saimes. Audi e-tron Sportback ir dinamiska SUV kupeja, kas piedāvā līdz pat 300 kW jaudas un nobraukšanas distanci ar vienu akumulatoru uzlādi līdz 446 kilometriem. Automobiļa digitālie matrix LED priekšējie lukturi ir jauns elements, kas tagad pirmo reizi pieejams sērijveida ražošanas modelim. Šo lukturu gaisma tiek sadalīta nelielos pikseļos un to iespējams kontrolēt ar pirmšķirīgu precizitāti.

    Eksterjers

    Audi e-tron Sportback apvieno ietilpīga SUV jaudu ar četrdurvju kupejas eleganci un elektriskā automobiļa progresīvo raksturu. Tas ir 4,9 metrus garš, 1,9 metrus plats un 1,6 metrus augsts. Jaunā e-tron Sportback dizainu raksturo astoņstūru Singleframe radiatora reste un izteiksmīgas riteņu arkas.

    Elektriskais SUV pieejamas 13 krāsu izvēles iespējas, tostarp jauna metāliskā plazmas zilā krāsa, kas ir ekskluzīva šim modelim. Tāpat pieejama arī sportiskā S line pakotne. Standarta komplektācija ietver 20 collu riteņus un sporta pneimatisko balstiekārtu. Bamperim sānos ir izteiksmīgākas gaisa atveres, kas uzlabo gaisa plūsmu.

    Uzlabota aerodinamika tālākai nobraukšanas distancei

    Audi e-tron Sportback apvienojumā ar S line eksterjeru un virtuālajiem ārējiem atpakaļskata spoguļiem sasniedz 0,25 pretestības koeficientu, kas ir vēl labāks nekā Audi e-tron modelim. Tas galvenokārt panākts ar kupejas virsbūves formu un samazinātu aerodinamisko pretestību.

    WLTP ciklā SUV kupeja ar vienu akumulatoru uzlādes reizi spēj nobraukt 446 kilometrus.

    Digitālie matrix LED priekšējie lukturi

    Audi pirmo reizi sērijveida ražotā automobilī piedāvā digitālos matrix LED priekšējos lukturus kā augstākā līmeņa aprīkojumu. Šo lukturu gaisma, kas tiek sadalīta sīkos pikseļos, spēj ceļu izgaismot augstā izšķirtspējā. Šie lukturi ir balstīti uz DMD (digitālas mikrospoguļa ierīces) tehnoloģiju, tā tiek izmantota arī lielā daļā video projektoru. Tās pamatā ir neliela mikroshēma, kas satur vienu miljonu mikrospoguļu, kura katra malas garums ir vien dažas milimetra simtdaļas. Ar elektrostatiskā lauka palīdzību katru mikrospoguli iespējams sagāzt līdz pat 5000 reižu sekundē. Atkarībā no uzstādījumiem LED gaisma caur lēcām tiek novadīta uz ceļu vai absorbēta, lai aptumšotu gaismas stara zonas.

    Audi e-tron Sportback digitālie matrix LED lukturi, kas papildu aprīkojumā būs pieejami 2020. gadā, veic vairākus uzdevumus. Digitālā apgaismes sistēma ne tikai nodrošina līkumu, pilsētas ielu un lielceļu izgaismošanu ar tuvo gaismu pirmšķirīgo precizitāti, bet tā arī nodrošina tālās gaismas, ar vēl lielāku precizitāti aptumšojot pretim braucošos transportlīdzekļus. Taču galvenokārt tā nodrošina inovatīvas funkcijas, tostarp joslu un orientēšanās gaismas.

    Lielceļos joslas gaisma rada gaismas paklāju, kas skaidri izgaismo autovadītāja joslu un dinamiski pielāgojas, kad autovadītājs maina joslas.

    Tādējādi tiek veicināta drošība uz ceļa. Turklāt orientēšanās gaisma izmanto aptumšotas vietas, lai parādītu automobiļa pozīciju joslā, tādējādi atbalstot drošu braukšanu joslā – jo sevišķi uz šauriem ceļiem vai lielceļu remontu zonās. Marķēšanas gaismas funkcija tiek izmantota apvienojumā ar papildu aprīkojumā pieejamo nakts redzamības asistentu. Gaisma automātiski pievērš uzmanību jebkuram uztvertajam gājējam, tādējādi samazinot riskus, ka autovadītājs nepamanīs gājēju braukšanas joslas tuvumā.

    Elektrodzinēji, elektriskā visu riteņu piedziņa, balstiekārta

    Kā vēsta nosaukums, Audi e-tron Sportback 55 quattro ieguvis visu riteņu piedziņu. Katra ass aprīkota ar asinhronu elektromotoru. Ar 265 kW jaudu un 561 Nm griezes momentu divi standarta aprīkojumā esošie elektromotori nodrošina jaudīgu SUV kupejas uzrāvienu, kas nerada kaitīgos izmešus un ir praktiski nedzirdams.

    Audi e-tron Sportback 55 quattro 100 km/h liela ātruma sasniegšanai nepieciešamas vien 6,6 sekundes, un auto maksimālais ātrums ir elektroniski ierobežots līdz 200 km/h.

    Pārslēdzoties no braukšanas režīma D uz S un pilnībā nospiežot akseleratora pedāli, autovadītājs var aktivizēt Boost režīmu. Tajā piedziņa uz astoņām sekundēm rada 300 kW jaudu un 664 Nm griezes momentu, nodrošinot, ka SUV kupeja spēj no 0 līdz 100 km/h ieskrieties 5,7 sekundēs.

    Sportiskajam raksturam un dinamikai nozīmīga ir piedziņas komponenšu zemā uzstādīšanas pozīcija, tādējādi gravitācijas centrs ir krietni zemāks salīdzinājumā ar tradicionālu SUV. Visas smagākās komponentes ir koncentrētas automobiļa centrā. Ass noslodzes sadalījums ar gandrīz 50:50 attiecību ir izcili līdzsvarots.

    95 kWh jauda – augstsprieguma akumulatoru sistēma un rekuperācija

    Audi e-tron Sportback 55 quattro akumulatoru sistēma uzglabā 95 kWh bruto enerģijas (86,5 kWh tīrās enerģijas) un darbojas ar 396 voltu nominālo spriegumu. Akumulatoru sistēma ir izturīga un droša pret avārijām, pateicoties stingram aizsargrāmim un alumīnija laminātam, kurā atrodas 36 šūnu moduļi. Bremzējot pie ātruma 100 km/h, Audi e-tron Sportback spēj maksimāli atgūt 300 Nm un 220 kW. Kopumā SUV kupeja iegūst līdz pat 30% no nobraukšanas distances, pateicoties rekuperācijai. Elastīgā siltuma pārvalde, kas sastāv no četriem atsevišķiem cikliem, ar maksimālu efektivitāti regulē augstsprieguma komponenšu temperatūru.

    Uzlāde 30 minūšu laikā

    Garo distanču maršrutos Audi e-tron Sportback 55 quattro ātrās uzlādes stacijās ar līdzstrāvu (DC) iespējams uzlādēt līdz pat 150 kW. Nedaudz mazāk kā pusstundas laikā akumulators sasniedz 80% no savas ietilpības, kas ir pietiekami nākamajam tāla brauciena posmam. Uzlādi publiskajās AC uzlādes stacijās iespējams veikt ar standarta Mode-3 kabeli.

    Tajā pieejama līdz 11 kW jaudas, un to iespējams palielināt līdz 22 kW lielu jaudu ar papildu aprīkojumā nodrošināto otro uzlādes ierīci, kas būs pieejama no 2020. gada vasaras.

    Audi uzlādes pakalpojums e-tron Charging Service nodrošina vieglu piekļuvi teju 120 000 publisko uzlādes punktu 21 Eiropas valstī – un to skaits aizvien pieaug. Neatkarīgi no tā, vai tā ir maiņstrāva vai līdzstrāva, 11 vai 150 kW, procesa sākšanai nepieciešama tikai viena karte. Plug & Charge funkcija, kas arī tiks piedāvāta no 2020. gada, uzlādēšanu padarīs vēl ērtāku, jo automobilis uzlādes stacijā pats sevi autorizēs un aktivizēs stacijas darbību.

    Interjers

    Ar 2,9 metru garenbāzi Audi e-tron Sportback nodrošina pietiekami daudz vietas pieciem braucējiem un viņu mantām. Jumta augstums aizmugurē ir vien par 20 milimetriem zemāks salīdzinājumā ar Audi e-tron. Kopā ar 60 litru lielu nodalījumu zem priekšējā pārsega, kurā atrodas arī automobiļa instrumentu komplekts un uzlādes kabelis, automobilis piedāvā 615 litrus lielu bagāžas ietilpību. Aizmugurējo sēdekļu atzveltņu noliekšana palielina bagāžas ietilpību līdz 1655 litriem.

    Dizaina koncepts

    Tāpat kā Audi lielizmēra klases modeļos, Audi e-tron Sportback arī piedāvā MMI skārienjutīgo pārvaldes sistēmu ar diviem ekrāniem. Augšējā 12,1 collas skārienjutīgajā ekrānā autovadītājs kontrolē informācijas un izklaides sistēmu, telefoniju, navigāciju un īpašos e-tron uzstādījumus. Apakšējais 8,6 collu ekrāns tiek izmantots, lai ievadītu tekstu un pārvaldītu klimata kontroli. Audi e-tron Sportback standarta aprīkojumā iekļauta arī Audi virtuālā vadītāja informācijas sistēma ar 12,3 collu displeju.

    myAudi aplikācija

    Bezmaksas myAudi aplikācija ļauj savienot automobili ar viedtālruni, sniedzot iespēju Audi e-tron Sportback īpašniekam attālināti pārvaldīt visus uzlādes procesus. Tie ietver akumulatoru un pieejamās nobraukšanas distances statusa noteikšanu, taimeru programmēšanu un braukšanas statistikas aplūkošanu. Tālo distanču braucienos e-tron maršruta plānotājs attēlo nepieciešamās uzlādes pieturvietas gan aplikācijā, gan MMI. Tāpat arī myAudi aplikācija ļauj uzsildīt/atdzesēt automobili pirms izbraukšanas.

    Autovadītāja asistentu sistēmas

    Audi Pre Sense Basic un Audi Pre Sense Front drošības sistēmas pieejamas standarta aprīkojumā. Audi piedāvā asistentu sistēmas komplektu City, kas paredzēts īpaši pilsētas satiksmei. Tajā ietvertas Intersection Assist un Rear Cross Traffic Assist funkcijas, kā arī Lane Change un Exit Warning sistēmas. Modelī uzstādīta arī Audi Pre Sense 360° sistēma, kas ir Audi Pre Sense Front, Rear un Side sistēmu apvienojums.

    Tā uztver sadursmes draudus un īsteno īpašus aizsardzības pasākumus – sākot no pilnīgas bremzēšanas un beidzot ar drošības jostu nospriegošanu. Centrālā autovadītāja palīdzības kontrole e-tron Sportback modelī nepārtraukti kalkulē dažādus apkārtējās vides modeļus. Atkarībā no izraudzītajiem uzstādījumiem, dati tiek saņemti pat no pieciem radaru sensoriem, piecām kamerām un 12 ultraskaņas sensoriem.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē