• Igaunijas Rally Estonia iegūst WRC testa sacensību statusu

    Aktuāli
    Līga Stirna
    Līga Stirna
    4. marts, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Rally Estonia 2018
    Foto: Karli Saul/rallyestonia.com
    Rally Estonia 2018
    Mūsu kaimiņvalsts Igaunija nopietni strādā pie tā, lai atņemtu Latvijai lielākā rallija pasākuma rīkotāju godu Baltijā – Rally Estonia šogad piešķirts pasaules rallija čempionāta (WRC) testa posma statuss, paziņojuši sacensību rīkotāji.

    Marta sākumā Igaunijas premjerministrs Jiri Ratass un kultūras ministrs Indreks Sārs Tallinā parakstīja vienošanos ar Rally Estonia rīkotājiem, Igaunijas Autosporta federāciju un WRC promouteriem par rallija atbalstu, tam saņemot oficiāla WRC testa posma statusu.

    WRC pārstāvji nenoliedz, ka liela ietekme Rally Estonia statusa pacelšanai ir igauņu pilota Ota Tanaka panākumiem un popularitātei. “Ots Tanaks kopā ar stūrmani Martii Jerveoju ir vieni no vislabāk zināmajiem Igaunijas sportistiem, un viņu līdzjutēji ar valsts trīskrāsainajiem karogiem ir populārs skats visos ātrumposmos un servisa parkos visur pasaulē,” saka WRC promouters Olivers Ciesla. “Igaunijas līdzjutēji un mediji ar lielu entuziasmu seko WRC, un mēs novērtējam iespēju tikt pārstāvētiem populārā vietējā pasākumā. Rally Estonia nav WRC posms, taču tas dos iespēju faniem savās mājās izjust WRC atmosfēru.”

    Rally Estonia vismaz ar vienu mašīnu aicinātas piedalīties visas četras autoražotāju komandas, kas šosezon startē WRC. Igaunijas posms komandām īpaši interesants varētu būt saistībā ar WRC Somijas ralliju, kas notiek trīs nedēļas vēlāk. Arī iepriekš Rally Estonia atsevišķas ekipāžas izmantojušas kā sagatavošanos šim WRC posmam.

    Savulaik Rally Estonia bija iekļauts Eiropas rallija čempionāta (ERČ) kalendārā, taču pēdējos gados tas ir tikai Baltijas, Igaunijas un šogad – arī Latvijas rallija čempionāta posms. Šogad rallijs notiek 13. un 14. jūlijā Tartu un Otepes apkārtnē.

    Pašlaik lielākās rallija sacensības Baltijas reģionā uzņem Latvija, kopš 2013. gada rīkojot ERČ posmu Rally Liepāja.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē