• "Porsche Design” svin 50. jubileju un klajā laiž ekskluzīvus auto

    Premium segments
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    24. februāris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    2022. gadā aprit pusgadsimts kopš leģendārās dizaina studijas “Porsche Design” izveidošanas, un šos svētkus uzņēmums svin ar diviem īpašiem automobiļiem – ekskluzīvo “Porsche 911 Edition 50Y Porsche Design” un vēsturisko “911 S 2.4 Targa”, teikts “Porsche AG” paziņojumā.

    Šo automobiļu vienotais melnais krāsojums gan eksterjerā, gan interjerā atsauc atmiņā leģendāro “Chronograph I” rokaspulksteņa dizainu, ko 1972. gadā izstrādāja profesors Ferdinands Aleksandrs Porše. Bez šiem automobiļiem “Porsche Design” arī laiž klajā vien 500 vienībās pieejamo laikrādi “Chronograph 1 – 1972 Limited Edition” ar vēsturisko logo un fontu. Tāpat “Porsche” muzejs atzīmē šo jubilejas gadu ar īpašu izstādi, kas durvis vērusi 2022. gada 19. janvārī.

    “Kad jūs pārdomājat kāda elementa funkciju, forma reizēm rodas it kā pati no sevis,” tā savulaik izteicās F. A. Porše, un šis teiciens joprojām motivē “Porsche Design” inženierus un dizainerus. 1972. gadā viņš dibināja “Porsche Design” kopā ar savu brāli Hansu-Peteru.



    “Porsche 911” dizaineri radīja uzņēmumu, kas izmanto “Porsche” principus un garu ārpus automobiļu robežām. “Porsche Design” kopš tā laika kļuvis par starptautiski atzītu premium dzīvesstila zīmolu, kas pazīstams ar funkcionāliem, izturīgiem, izsmalcinātas estētikas produktiem.

    Ekskluzīvs modelis: dizaina klasikas moderna variācija

    “911 Edition 50Y Porsche Design” radīts ierobežotā (750) automašīnu skaitā ar vairākiem elementiem, kurus iedvesmojuši F. A. Porše slavenie dizaini. Papildus pilnībā melnajam eksterjeram ietverti klasiski rūtaini “Sport-Tex” sēdekļu centrālie paneļi un sarkans “Porsche Design Subsecond” pulksteņa rādītājs “Sport Chrono” pakotnē, kas iekļauta standarta komplektācijā.

    Pilnībā unikāls: “911 S 2.4 Targa”, ko parakstījis F. A. Porše

    Pēdējos divus gadus “Porsche Classic” strādājis pie unikāla projekta par godu gaidāmajai “Porsche Design” 50. gadadienai. Tā tapa ideja par “Porsche Design” “vienaudža”, 1972. gada “911 S 2.4 Targa” restaurēšanu.

    “Vīzija paredzēja radīt vēsturisku līdzinieku jaunajam “911 Edition 50Y Porsche Design. Ar jaunās programmas “Sonderwunsch” palīdzību mēs spējām īstenot ideju par unikālu automobiļu pāri. Dizaineru un restauratoru uzdevums bija rūpīgi pārnest jaunā automobiļa specifikācijas uz klasisko automašīnu,” skaidro “Porsche Classic” vadītājs Ulriks Lucs.

    Par pamatu izmantotais automobilis – 1972. gada “911 T 2.4 Targa” – bija sliktā stāvoklī, un tam trūka detaļu. Lai arī ierastam restaurācijas projektam tas radītu problēmas, šajā gadījumā tas plānotajām modifikācijām nebija svarīgi.

    “Porsche Classic” eksperti pilnībā uzlaboja dzinēju un šasiju atbilstoši S versijas specifikācijām. Augstākās klases modelim savā laikā bija 2341 kubikcentimetra dzinējs, kas attīstīja 190 ZS jaudu pie 6500 apgriezieniem minūtē, un tas bija aprīkots ar mehānisko degvielas iesmidzināšanu.

    Godinot Ferdinandu Aleksandru Porše, šim unikālajam automobilim ir tāds pats krāsojums kā leģendārajam “Chronograph I” pulkstenim, ko viņš radīja 1972. gadā, melnajai krāsai dominējot gan eksterjerā, gan interjerā. Klasiskās sānu svītras platīna satīna krāsojumā un ar iestrādātu “Porsche Design” uzrakstu rotā automobiļa sānus.

    Kā īpašs elements ir “Targa” drošības stienis, kas arī ieguvis platīna satīna krāsojumu. Tā ir jauna interpretācija attiecībā uz matētu nerūsējošo tēraudu, kāds bija sastopams klasiskajā modelī. Savukārt “Targa" uzraksts veidots matētā melnā krāsā. Tāpat kā īpašajam ierobežotā apjoma modelim, uz aizmugurējā dzinēja pārsega restes atrodas “Porsche Design 50th Anniversary” emblēma ar F. A. Porše paraksta reprodukciju.

    Īpaša izstāde “Porsche” muzejā

    Arī “Porsche” muzejs svin “Porsche Design” 50. gadadienu, organizējot īpašu izstādi, kas ilgs līdz 2022. gada 11. jūlijam. Tajā ietverta informācija par F. A. Porše dzīvi, viņa dizaina filozofiju un milzīgo radošo ietekmi. Tāpat pieejamas ekspozīcijas, kas aptvers “Porsche Design” attīstību 50 gados un tā plašo produktu klāstu.

    “Porsche Design” dzimšanu simbolizē “Chronograph 1”, bet leģendārā pulksteņa divas versijas veido īpašās izstādes galveno elementu. Dizaina koncepts no šī galvenā apskates elementa izstarojas pārējās ekspozīcijās.

    Tajās var aplūkot, piemēram, P8478 pilotu stila saulesbrilles, “Monobloc Actuator” rokas pulksteņu sēriju ar pilnībā integrētām hronometra pogām, kā arī P3613 tabakas pīpi un P9521 mobilo telefonu. “Porsche” muzeja balkonā redzams “993 Speedster”, kas reiz piederējis F. A. Porše, kā arī “904”, kuru viņš raksturojis kā savu meistardarbu. Īpašajā izstādē aplūkojami arī jau aprakstītie 1972. gada “Porsche 911 S 2.4 Targa”, ko restaurējis “Porsche Classic”, un jaunais “911 Edition 50Y Porsche Design”.

    Par “Porsche Design”

    “Labam dizainam jābūt godīgam,” tā vienmēr uzvēra F. A. Porše. Viņš 1972. gadā radīja leģendāro “Porsche 911” un dibināja dizaina studiju “Porsche Design”. Šodien uzņēmuma izpilddirektrors Rolands Heilers un viņa komanda joprojām ievēro šo filozofiju. Izmantojot autentiskus materiālus, viņi rada īpaši pārdomātus, funkcionālus un izturīgus produktus ar izsmalcinātu izskatu – sākot no pulksteņiem un saulesbrillēm, beidzot ar somām, koferiem un ādas izstrādājumiem.

    Arī materiālu izvēlei ir nozīmīga loma produktu izstrādē. Titāns un oglekļa šķiedras nodrošina modeļu ilgmūžību un ļauj aprīkot tos ar jaunām funkcijām. Tā “Porsche” joprojām turpina apvienot tradicionālu dizainu ar ambiciozām inovācijām, radot premium klases produktus.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē