• Par sniega netīrīšanu ap savu auto var dabūt 350 eiro sodu

    Ziema
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    7. decembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Wikimedia
    Ja auto īpašnieks Rīgā ilgāk par trim diennaktīm no sava spēkrata nav notīrījis sniegu, tad viņam par to var draudēt 350 eiro liels sods, par to brīdina Rīgas domes Satiksmes departaments.

    Rīgas pilsētas teritorijas kopšanas un būvju uzturēšanas saistošie noteikumu 11. punktā norādīts automašīnu īpašnieku un turētāju pienākums sniegu ap saviem spēkratiem norakt, lai tas netraucētu. Ja tas netiek izdarīts, tad var tikt piespriests sods līdz pat 70 naudas soda vienību jeb 350 eiro apmērā.

    Rīgas pilsētas teritorijas kopšanas un būvju uzturēšanas saistošie noteikumi nosaka sekojošo:

    • 11. Transportlīdzekļu īpašnieki vai turētāji, novietojot transportlīdzekļus stāvēšanai uz ielām vai pagalmos ilgāk par trim diennaktīm, nodrošina teritorijas attīrīšanu no sniega ap transportlīdzekli tādā mērā, lai netiktu traucēta gājēju un transporta satiksme, kā arī ielu un piebraucamo ceļu kopšana ar mehāniskajiem līdzekļiem.
    • 26. Par saistošo noteikumu 4.–9. punktā un 11.–13. punktā noteikto prasību neievērošanu fiziskām personām piemēro brīdinājumu vai naudas sodu līdz 70 naudas soda vienībām, juridiskām personām piemēro brīdinājumu vai naudas sodu līdz 280 naudas soda vienībām.

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē