• «Euro NCAP» augstu novērtējusi elektriskā «Lexus RZ» drošību

    Euro NCAP
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    12. septembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Jaunajam pilnīgi elektriskajam «Lexus RZ» ir piešķirts «Euro NCAP» 2023. gada piecu zvaigžņu novērtējums.

    Lexus pilnīgi elektriskais SUV ir ieguvis augstu vērtējumu visās drošības kategorijās: 87% par pieaugušo pasažieru aizsardzību, 87% par bērnu aizsardzību, 84% par mazāk aizsargāto satiksmes dalībnieku drošību un 81% par tā drošības atbalsta sistēmām.

    RZ ir izturīga platforma un virsbūves konstrukcija, gaitas akumulators ir integrēts šasijā, un par pasažieru pasīvo drošību gādā standarta aprīkojumā iekļautie deviņi gaisa spilveni. Tāpat kā visi pārējie Lexus modeļi, arī RZ jau standartā ir aprīkots ar visaptverošo jaunākās paaudzes drošības un braukšanas atbalsta sistēmu pakotni Lexus Safety System +.

    Jaunajā, trešajā paaudzē Lexus Safety System + ir virkne uzlabojumu un papildinājumu, kas palielina riska identifikācijas iespējas. Sistēmas galveno komponentu vidū ir:

    Frontālo sadursmju novēršanas sistēma (PCS) ar radaru un kameru, lai identificētu tuvojošos transportlīdzekļus, ieskaitot motociklus. Lexus Safety System + trešajā paaudzē PCS spēj identificēt arī riteņbraucējus diennakts tumšajā laikā. Un ar jauno asistentu, kas palīdz droši nogriezties krustojumā, RZ spēj savlaicīgi pamanīt tuvojošos transportlīdzekļus, kā arī gājējus, kas šķērso ielu.

    Brīdinājums par izbraukšanu no joslas un joslas saglabāšanas asistents palīdz noturēt automašīnu savas joslas centrā. Papildus funkcijām, kas atslogo vadītāju, šīs sistēmas nepieciešamības gadījumā var arī nedaudz piestūrēt.

    Dinamiskā adaptīvā kruīza kontrole ļauj vadītājam iestatīt vēlamo distanci starp automobiļiem un paātrinājuma līmeni. Savukārt jaunā ātruma samazināšanas funkcija pagriezienos automātiski pielāgo ātrumu līkuma rādiusam.

    Ja vadītājs pēkšņas veselības stāvokļa pasliktināšanās vai citu iemeslu dēļ vairs nespēj vadīt auto, ārkārtas apstāšanās sistēma automātiski palēnina mašīnas gaitu un to aptur tajā pašā joslā. Pārējie satiksmes dalībnieki šajā brīdī tiek brīdināti ar ieslēgtu avārijas gaismu.

    Lai pēc iespējas agrāk varētu aktivizēt ārkārtas apstāšanās sistēmu, vadītāja uzraudzības sistēma veic nepārtrauktu novērošanu un spēj noteikt, kad vadītājs ir pārāk ilgi novērsis uzmanību no ceļa, sēž neadekvātā pozā, brauc ar aizvērtām acīm vai tās nemirkšķina, vai viņa galva novirzās no ierastās pozīcijas.

    Proaktīvais braukšanas asistents sniedz diskrētu un vieglu atbalstu vadītājam, visbiežāk pie maza ātruma pilsētas apstākļos. Tas kontrolē distanci starp automašīnu un priekšā braucošajiem transportlīdzekļiem, bet, reaģējot uz dažādiem riska faktoriem, piemēram, gājējiem, riteņbraucējiem un ielas malā stāvošiem auto, var arī piestūrēt un aktivizēt bremzes. Ar šādām plaša spektra vadītāja atbalsta tehnoloģijām Lexus cenšas padarīt tādus auto kā RZ par vieniem no drošākajiem uz ceļa.

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē