• Vāc parakstus, lai varētu atjaunot nozaudēto automašīnas numuru

    Auto
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    24. novembris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: CSDD
    Nozaudēta automašīnas numura zīme var radīt galvassāpes. Kā būtu, ja to varētu atjaunot?

    «Vēlos panākt izmaiņas likumdošanā, lai turpmāk transportlīdzekļiem piešķirtā vispārējās lietošanas, speciālās nozīmes, kā arī individuālās valsts reģistrācijas numura zīmes, transportlīdzekļa, vai tā numura zīmes nozagšanas vai nozaudēšanas gadījumā var atjaunot ar tādu pašu burtu un ciparu kombināciju.

    Tāpēc aicinu veikt attiecīgas izmaiņas vai papildināt Ministru kabineta noteikumus Nr. 1080 «Transportlīdzekļu reģistrācijas noteikumi»: CSDD reģistrācijai pieejamo numuru kopumā obligāti, bez izņēmumiem iekļauj visas iepriekš izsniegtās un no iepriekšējām sērijām neizsniegtās, kā arī norakstītu transportlīdzekļu numuru sērijas, kuras CSDD ir tiesības izmantot cita transportlīdzekļa reģistrācijai. Jebkuru iepriekš izsniegto un aktuālo sēriju var izmantot gan kā vispārējo, gan kā speciālās nozīmes numuru izsniegšanai.

    Numura zīmes (zīmju) zudības gadījumā, transportlīdzeklim atjauno esošo numuru, izgatavojot tādas pašas burtu un ciparu kombinācijas numura zīmi (zīmes). Iepriekš minētais attiecināms uz visiem numura zīmes zudības gadījumiem, sākot no 1992 gada.

    Vairākās Eiropas Savienības dalībvalstīs ir atļauts atjaunot numura zīmi (zīmes) tās zudības gadījumā. Ieviešot šādu iespēju Latvijā, mūsu iedzīvotāji būtu ieguvēji, jo, valsts reģistrācijas numuru izvēloties no CSDD izsniedzamo numuru kopuma, ir jāveic papildus maksa 150 EUR vai 300 EUR, bet «individuālās» numura zīmes maksa ir 3647,59 EUR. Un transportlīdzekļa numura zīmes zudības gadījumā iepriekš minētās summas tiek zaudētas.

    CSDD pieejamo numuru kopumā iekļaujot visas bez izņēmuma numura zīmes, tiktu veicināta CSDD caurspīdīguma politika, kā arī tiktu izslēgts iekšējas korupcijas risks, un klientiem būtu lielākas iespējas izvēlēties sev vēlamo numura zīmi,» vēstīts manabalss.lv iniciatīvā.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē