• «Neste» un «Rolls-Royce» sadarbosies, lai paātrinātu pāreju uz atjaunojamo degvielu

    Gribu dzīvot zaļāk
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    31. oktobris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    «Neste» un «Rolls-Royce» ir vienojušies veidot stratēģisku partnerību, lai paātrinātu atjaunojamās dīzeļdegvielas izmantošanu kā mazāku emisiju risinājumu dīzeļdzinējiem. Abiem uzņēmumiem ir kopīgs redzējums attiecībā uz atjaunojamās dīzeļdegvielas nozīmīgo lomu siltumnīcefekta izraisošo gāzu izmešu samazināšanas pielietojumos ārpus transporta nozares, piemēram, celtniecībā un elektroenerģijas ražošanā.

    Šajā sadarbībā galvenā uzmanība tiks pievērsta tam, lai veicinātu ilgtspējīgāku degvielu izmantošanu jau esošajās iekšdedzes dzinēju tehnoloģijās, paātrinātu pāreju no fosilajām degvielām uz atjaunojamām degvielām, kā arī lai palielinātu zināšanu apmaiņu par atjaunojamo dīzeļdegvielu un tās sniegtajām priekšrocībām lietotājiem.

    Ar zīmolu «mtu Rolls-Royce» pārdod ātrgaitas dzinējus un piedziņas sistēmas kuģiem, elektroenerģijas ražošanai, smagajiem sauszemes un dzelzceļa transportlīdzekļiem, militārajiem transportlīdzekļiem un naftas un gāzes rūpniecībai, kā arī dīzeļdegvielas un gāzes sistēmas un akumulatoru tvertnes drošībai būtiski svarīgiem pielietojumiem, koģenerācijai un nelielām energosistēmām.

    «Izmantojot mūsu ilgtspējības programmu «Net Zero at Power Systems» («Nulles izmeši energosistēmās»), mēs esam apņēmušies pārveidot savu mtu produktu portfeli, lai līdz 2030. gadam ilgtspējīgas degvielas un jaunas mtu tehnoloģijas samazinātu mūsu siltumnīcefekta izraisošo gāzu emisijas par 35% salīdzinājumā ar 2019. gadu.»

    «Šim mērķim ir svarīga loma «Rolls-Royce» grupas nulles izmešu ambīcijā, kuru paredzēts sasniegt vēlākais līdz 2050. gadam. Mūsu sadarbība ar «Neste», kas ir pasaulē vadošais atjaunojamās dīzeļdegvielas ražotājs, palīdzēs mums sasniegt mūsu un mūsu klientu mērķus," saka «Rolls-Royce» struktūrvienības «Power Systems» stacionāro enerģijas risinājumu prezidents Tobiass Ostermaiers.

    «Izmantojot »Neste MY" atjaunojamo dīzeļdegvielu, SEG emisijas iespējams samazināt pat par 75%–95%, ja emisijas degvielas dzīves cikla laikā salīdzina ar fosilo dīzeļdegvielu. Uzņēmumi var vienā mirklī ievērojami samazināt klimata izmaiņas veicinošās emisijas, vienkārši nomainot degvielu," norāda «Neste» inovāciju nodaļas vecākais viceprezidents Larss Pīters Lindfors.

    «Kopš 2022. gada maija «Rolls-Royce» ir apstiprinājis mtu enerģijas ražošanai paredzētus dzinējus atjaunojamajai dīzeļdegvielai un citām degvielām, kas atbilst EN15940 standarta specifikācijām. Mūsu veiktie testi uzrādījuši papildu siltumnīcefekta gāzu samazinājumu pat par 90%, cieto daļiņu emisiju samazinājumu pat par 80% un slāpekļa oksīdu samazinājumu vidēji par 8%.»

    «Visi mūsu testi apstiprināja pilnīgu veiktspēju bez izmaiņām dzinējos,» stāsta «Rolls-Royce Power Systems» stacionārās stratēģijas, biznesa attīstības un produktu vadības viceprezidents Mihaels Stipa.

    «Rolls-Royce» pakāpeniski tirgū laiž savu galveno mtu dzinēju sēriju ilgtspējīgākām degvielām, piemēram, atjaunojamajai dīzeļdegvielai, kas pazīstama arī kā HVO vai HVO100, un e-dīzeļdegvielai arī citos pielietojumos, piemēram, dzelzceļa, jūrniecības un būvniecības nozarēs.

    «Gan «Neste», gan «Rolls-Royce» cenšas sasniegt savus klimata mērķus un atbalstīt klientus viņu ilgtspējības ceļojumā. Sadarbībai patiešām ir galvenā loma, cenšoties panākt nozīmīgu ilgtspējības ietekmi," saka «Neste OEM» partnerību vadītājs Mats Hultmans.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē