• Jaunais «Volkswagen ID. Buzz» būs pieejams jau 2023. gada janvārī

    Auto
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    11. decembris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Vadītājam tikai jāpieskaras virzienrādītāja svirai, lai jaunais «Volkswagen ID. Buzz» daļēji automātiski pārkārtotos uz citu braukšanas joslu. Tas spēj izmantot spieta datus (swarm data) un atcerēties biežāk veiktos auto novietošanas manevrus: «ID. Buzz» tiek piedāvāts ar jaunām, inteliģentām asistentu sistēmām, kas padara braukšanu vēl ērtāku un drošāku. Tā ir daļa no «Volkswagen» apņemšanās jau tagad padarīt jaunākās tehnoloģijas pieejamas plašākam klientu lokam.

    «Jaunais «Volkswagen ID. Buzz» ir viens no visvairāk gaidītajiem auto nozares jaunumiem visā pasaulē, un arī Baltijas valstis šajā ziņā nav izņēmums. Klienti jau tagad izrāda arvien lielāku interesi par šo automobili, tā piedāvātajām iespējām un jaunākajām inovatīvajām tehnoloģijām.

    Mums ir prieks, ka jaunais modelis dīleru centrus Baltijas valstīs sasniegs jau nākamā gada janvārī,» atklāj Merli Ainsāra (Merli Ainsaar), «Volkswagen» komerctransporta zīmola vadītāja Baltijas valstīs.

    «ID. Buzz» modelī «Volkswagen» izmanto pilnībā integrētas jaunākās paaudzes asistentu sistēmas. Viens no piemēriem ir papildu aprīkojumā pieejamā «Travel Assist» sistēma ar spieta datiem un «Park Assist Plus» ar atmiņas funkciju. Šīs sistēmas ir iespējams pasūtīt kā papildu aprīkojumu arī visiem pārējiem jaunajiem «ID.» modeļiem, tostarp «ID.3», «ID.4» un «ID.5».

    «Travel Assist» sistēma ar spieta datiem

    Papildu aprīkojumā pieejamā «Travel Assist» sistēma ļauj automobilim nenovirzīties no braukšanas joslas, ieturēt distanci līdz priekšā braucošajam transportlīdzeklim un ievērot vadītāja iestatīto maksimālo ātrumu. Viens no šim mērķim izmantotajiem risinājumiem ir adaptīvā joslu vadība.

    Šī sistēma aktīvi notur automobili braukšanas joslā. «Travel Assist» pielāgojas vadītāja braukšanas stilam un var arī noturēt automobili tuvāk joslas kreisajai vai labajai malai, ne tikai tieši pa vidu. «Travel Assist» sistēmā ir iekļautas arī prediktīvās kruīza kontroles un pagriezienu asistenta funkcijas.

    Jaunas Travel Assist funkcijas

    Ja ir pieejami spieta dati no citiem «Volkswagen» automobiļiem, «Travel Assist» var noturēt automobili braukšanas joslā, vadoties pēc tikai vienas atpazītas ceļa marķējuma līnijas. Šādā gadījumā asistentu sistēma darbojas arī uz ceļiem ārpus pilsētas bez centrālā sadalošā marķējuma. Spieta dati vēl vairāk uzlabo «Travel Assist» funkcionalitāti, paaugstinot komforta un atbalsta līmeni.

    Spieta dati no autoparka

    Izmantojot spieta datus, «Volkswagen» sper kārtējo soli pretī augstā līmenī automatizētai braukšanai. Anonimizētos spieta datus ģenerē vairāki simti tūkstošu «Volkswagen» grupas transportlīdzekļu. Šī mērķa sasniegšanai autoparks arī apkopo karšu informāciju ar īpašām pazīmēm par automobiļa apkārtni, piemēram, ceļa marķējuma līnijām un ceļazīmēm, un automātiski nosūta šo informāciju uz mākoņserveri. No tā individuāli pielāgoti dati tiek nosūtīti atbilstošajiem «Volkswagen» modeļiem, kas tajā brīdī pārvietojas pa attiecīgajiem ceļa posmiem.

    Joslu maiņas palīdzība, sākot no 90 km/h

    Braucot pa šoseju ar ātrumu virs 90 km/h, Travel Assist ar spieta datiem var aktīvi palīdzēt pārkārtoties no vienas braukšanas joslas uz citu, ja vadītājs to vēlas. Kad funkcija ir aktivizēta, pārkārtošanos var uzsākt un izpildīt, ieslēdzot virzienrādītāju. Manevru varēs pabeigt, ja sensori nekonstatē automobiļa tuvumā nekādus objektus un stūre atpazīst, ka vadītājs to tur savās rokās. Tad «ID. Buzz» automātiski pārkārtojas blakus esošajā braukšanas joslā. Vadītājs var jebkurā brīdī iejaukties un pārņemt manevra veikšanu savās rokās.

    «Park Assist Plus» ar atmiņas funkciju

    Vēl viena «Volkswagen ID. Buzz» papildu aprīkojumā pieejamā asistentu sistēma ir «Park Assist Plus» ar atmiņas funkciju. Šai inovatīvajai sistēmai ir iespējams iemācīt līdz pieciem individuāliem stāvvietā novietošanas manevriem.

    Atmiņas funkcija iegaumē stāvvietā novietošanas darbības ātrumā līdz 40 km/h ar distanci līdz 50 metriem. Tas ļauj, piemēram, novietot automobili zem nojumes vai garāžā. Vadītājam tikai vienu reizi ir jāveic novietošana pašam, lai «ID. Buzz» pēc tam spēj patstāvīgi atkārtot apgūto manevru. Palīgsistēma novieto «ID. Buzz» stāvvietā, izmantojot sensorus, kas kontrolē apkārt notiekošo. Tā kontrolē stūrēšanu, paātrināšanos, bremzēšanu un pārnesumu pārslēgšanu. Sistēma var arī turpināt un, ja tas ir iespējams, arī pabeigt vadītāja uzsāktos auto novietošanas manevrus.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē