• Kas vajadzīgs laimīgas žurciņas būrītī?

    Māja
    Ligita Timma
    14. marts, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Unsplash
    Žurnāla «Astes» lasītājs raksta: Nopirku žurciņu. Kas viņai nepieciešams laimīgai dzīvei – kas īpaši garšo un ko sagādāt, lai dzīvnieciņš nenīkuļotu garlaicībā?

    Atbild eksperts: Žurciņas ir sabiedriskas, tāpēc labāk jutīsies divatā. Tās ir arī ziņkārīgas un grib aktīvi kustēties. Žurkām ļoti patīk, ja būrī ir dažādas mājiņas, kur ložņāt. Tādas tu vari uzbūvēt no stingra kartona kārbiņām, ar maziem lodziņiem. Noderēs arī plastmasas tuneļi vai labirinti, būrī var iekārtot plauktiņus, dažāda resnuma virves, virvju kāpnītes. Šur un tur var paslēpt kādu gardumiņu, ko dzīvnieciņam atrast. Vari savu žurciņu izklaidēt, piemēram, piedāvājot viņai zirņu zvejošanu – seklā ūdens traukā samet zirņus, un lai žurkulēns tos izzvejo.

    Vislabāk ikdienā dot kādu no žurkām paredzētajām barībām un papildināt, piemēram, ar auzu graudiem, sezama sēklām, svaigiem mazgātiem dārzeņiem. Žurciņu var uzcienāt ar žāvētiem un svaigiem augļiem, saprātīgās devās kādu riekstu, rozīni. Šis dzīvnieciņš labprāt grauzīs arī burkānu.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē