• Kāpēc kaķiem tik ļoti patīk vannasistaba?

    Mājas mīluļi
    Santa.lv
    Santa.lv
    19. aprīlis, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Katru reizi, kad dodos uz vannasistabu un jau veru aiz sevis ciet durvis, kaķis noteikti mēģina pa durvju spraugu ieslīdēt man līdzi. Citreiz, jau ieritinājies izlietnē, mani tur sagaida. Ja esmu atstājusi vaļā vannasistabas durvis – skaidrs, ka mans mincis visu kārtīgi tur izpētījis. Kas kaķus tik ļoti piesaista vannasistabai?
    • Ja kaķim ir karsti, viņš grib izgulties uz vēsajām vannasistabas flīzēm. Ja laiks ir ļoti karsts, vannasistaba bieži vien ir vienīgā vieta, kur kaķis var atvēsināties. Flīzes neuztur siltumu kā daudzi citi mājā izmantotie materiāli.
    • Ja tuvojas aukstums, kaķis zina, ka vannasistaba ir siltākā vieta mājā. Parasti šīs telpas ir nelielas. Kad cilvēks dodas dušā, vannasistabā kļūst daudz siltāk. Un šī temperatūra var turēties pāris stundu. Šo laiku kaķis centīsies izmantot atpūtai.
    • Dzīvnieki ir ļoti jutīgi pret klimatiskajām izmaiņām. Ja telpās ir pārāk sauss gaiss, kas bieži notiek ziemas laikā, kaķis var meklēt glābiņu vannasistabā.
    • Varbūt kaķis steidz uz vannasistabu remdēt slāpes, tiklīdz sadzird ūdens skaņas. Pat ja kaķim dzeramais trauks ir pilns, ūdens tajā ātri vien sasmok, īpaši karstā laikā. Dabā kaķi meklē tekošu ūdeni, tādēļ vannasistabas ūdens krāni viņiem šķiet gluži kā svaiga kalnu upe.
    • Ja tu daudz laika pavadi prom no mājām, tavs kaķis, visticamāk, pēc tevis ilgojas. Viņš zina, ka tava sabiedrība ir īslaicīga, un grib izmantot to līdz pēdējai minūtei, kamēr vien esi mājās. Tādā gadījumā vannasistaba nebūs vienīgā vieta, kur kaķis tevi uzmanīs. Viņš var glausties pie tavām kājām, kamēr tu gatavo vakariņas, vai uzstāt, ka naktī gulēs kopā ar tevi. Tās ir drošas pazīmes, ka kaķis ļoti novērtē tavu kompāniju.
    • Varbūt aizbēgt uz vannasistabu kaķi mudina vēlme pabūt klusā un tumšā vietā. Bieži vien dzīvokļos, īpaši, kad ģimene ir pilnā sastāvā, sākas vētraina dienas notikumu un problēmu apspriešana. Kaķim ir ļoti laba dzirde, un visas skaņas viņam šķiet skaļākas nekā cilvēkam. Lai atpūstos no trokšņa, viņš nolien vietā, kur šīs skaņas dzirdamas vismazāk, – vannasistabā.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē