• FOTO: Rīgas zooloģiskajā dārzā izsludina Tropu mēnesi

    Daba un dzīvnieki
    Ziņu aģentūra LETA
    Santa.lv
    Santa.lv
    3. februāris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Februārī, kad cilvēki visvairāk ilgojas pēc pavasara, Rīgas Nacionālais zooloģiskais dārzs izsludinājis Tropu mēnesi, aģentūru LETA informēja zooloģiskā dārza informācijas dienests.

    Šajā laikā zinātkārus apmeklētājus gaida dažādi pārsteigumi un uzdevumi, kuri veicina izpratni par tropu mežu un tā iemītnieku dzīvi.

    Šogad Tropu mēnesis veltīts dažādām dzīvnieku maņām, tāpēc apmeklētāji kopā ar Tropu mājas viszini Naksnīti aicināti saredzēt, sadzirdēt, sataustīt un saost džungļus.

    Naksnītis esot visnotaļ noslēpumains zvērs, kurš ar apmeklētājiem galvenokārt tiksies zoodārza sociālajos tīklos un attēlos dažādu uzdevumu lapās, tā padarot Tropu mājas apmeklējumu aizraujošāku.

    Tropu mēneša atklāšanas pasākumā 4.februārī Naksnītis klātesošos iepazīstinās ar dzelteno karalisko pitonu Bredu, kurš jau ieradies zoodārzā, lai pēc gada iekārtotos uz dzīvi jaunajā Vides izglītības centrā. 

    Ar īpašu noskaņu Tropu mēnesī ciemos aicinās arī Nacionālā botāniskā dārza oranžērija Salaspilī, kur katru piektdienas un sestdienas vakaru, sākot no 4.februāra līdz 26.februārim, no plkst.18 līdz 20.30 apmeklētāji aicināti apskatīt izgaismotās oranžērijas silto subtropu, vēso subtropu un tropu zāles. 

    Lai arī oranžērijā būtu jūtama Naksnīša klātbūtne, viņš sagatavojis īpašu dāvanu – dzīvnieku, kurš visvairāk līdzinās augam.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē