• 8 padomi, kā uztaisīt sludinājumu pazudušam mājdzīvniekam

    Praktiski
    Marta Kalniņa
    3. februāris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pexels
    Lai atgūtu pazudušo mīluli vai vismaz saņemtu kādu informāciju, viena no efektīvākajām metodēm ir plakātu izvietošana dzīvesvietas vai pazušanas vietas rajonā.
    1. Foto. Izmanto labākās kvalitātes fotogrāfiju, kāda tev ir. Vislabāk, ja tā ir liela un krāsaina bilde, kur mājdzīvnieks skaidri saskatāms visā augumā. Ja dzīvniekam piemīt kāda fiziska īpatnība, vajadzētu izmantot tādu fotogrāfiju, kurā tā labi redzama.
    2. Atlīdzība. Ja vēlies atlīdzināt par atrasto vai atdoto mājdzīvnieku, nemini konkrētu naudas summu, ko esi gatavs dot. Nereti dārgas šķirnes mājdzīvnieki tiek nozagti cerībā, ka saimnieks samaksās lielu naudu, lai mīluli atgūtu. Nekad nepārskaiti un nedod naudu, iekams neesi pazudušo dzīvnieku sveiku un veselu saņēmis rokās.
    3. Informācija. Īsi un konkrēti norādi dzīvnieka vārdu, šķirni, dzimumu, vecumu, krāsu, apmatojuma garumu, vizuālās īpatnības, vai viņš ir čipēts, kurā datumā un kādos apstākļos pazudis.
    4. Plakāta vizuālais noformējums. Izmanto krāsainu, liela izmēra un stingra materiāla plakātu. Vislabāk tekstu raksti datorā, jo to ir vieglāk uztvert. Lieto lielus burtus, izcel atslēgas vārdus, piemēram, pazudis kaķis, atlīdzība garantēta u. c.
    5. Kontaktinformācija. Norādi divus tālruņa numurus, ja nu viens ir aizņemts vai izslēgts. Nenorādi savu adresi un pilnu vārdu, ko var izmantot cilvēki ar negodīgiem nolūkiem.
    6. Lokācija. Izvieto plakātu labi pamanāmās vietās, kur pulcējas daudz cilvēku, piemēram, sabiedriskā transporta pieturvietās, pie veikala, uz sētas ceļmalā, krustojumos.
    7. Plakātu skaits. Izliec krietni daudz plakātu 6–10 kvartālu rādiusā ap pazušanas vietu. Nobijies mājdzīvnieks var aizklīst tālu, savukārt daļu plakātu cilvēki var noņemt vai tiem uzlīmēt virsū ko citu.
    8. Kad mīlulis atradies, neaizmirsti noņemt visus izliktos plakātus. Vari arī uzrakstīt atrasts un atstāt, lai vēl kādu laiku pastāv.

    Ņem vērā!

    Nepārtrauc aktīvu meklēšanu vismaz divus mēnešus pēc pazušanas. Ja dzīvnieks ir nobijies, viņš var slēpties no cilvēkiem. Cilvēks, kurš pazudušo mīluli ir atradis un paņēmis pie sevis, var nebūt pamanījis, ka dzīvnieks tiek meklēts.

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē