• 7 interesanti fakti par slavenām multfilmām

    Fakti
    Zane Piļka- Karaļeviča
    5. aprīlis, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Unsplash
    Apkopojam pārsteidzošus faktus par multfilmām, kurās galvenās lomas piešķirtas dažādiem dzīvnieku tēliem.
    1. Kļūda Ezītī miglā
      Multfilmas Ezītis miglā beigu ainā režisors apzināti pieļāvis kļūdu: skatītājs varoņus redz vispirms no aizmugures, tad no priekšpuses, bet jau mainītās vietās – vienā ainā Ezītis sēž pa labi no Lācīša, bet nākamajā kadrā tas atrodas kreisajā pusē, un vēl pēc brīža viņi atkal ir vecajās vietās. Filmiņas režisors Jurijs Noršteins atzīst, ka apzināti pārkāpis fizisko loģiku, lai kadrs nelēkātu. Jāteic, ka visa multfilmas montāža ir bagāta ar dažādiem autorpaņēmieniem, dažkārt ignorējot formālus noteikumus, tā piešķirot Ezītim miglā savu unikalitāti un oriģinalitāti. 
    2. Kāpēc Mikipelei ir balti cimdi?
      Kāpēc Mikipele, Gufijs un citi Disneja radītie dzīvnieku tēli valkā baltus cimdus? Tas atviegloja varoņu animāciju. Tā paša iemesla dēļ viņiem ir četri, nevis pieci pirksti. Turklāt cimdi, pēc Volta Disneja domām, piešķir varoņiem cilvēcību. «Mēs negribējām, lai Mikijam būtu peles ķepas. Viņam bija jābūt tuvam mums, cilvēkiem,» viņš skaidroja. Taču šī ideja Disnejam radās ne uzreiz: senajās melnbaltajās multfilmās Mikipele attēlota bez cimdiem. 
    3. Ko nozīmē vārds Simba?
      Multfilmas Karalis Lauva lauvēna Simbas vārds tulkojumā no svahilu valodas nozīmē lauva.
    4. Dorijai bija amnestiskais sindroms 
      Zivtiņa Dorija no multfilmas Meklējot Nemo tiek uzskatīta par visprecīzāk attēloto personāžu ar atmiņas problēmām. Grūtības, ar kādām viņa saskārās, atbilst tām, ko reālajā pasaulē piedzīvo cilvēki, kas sirgst ar amnestisko sindromu. 
    5. Izgudro mākslīgo sirdi
      Amerikāņu vēderrunātājs, komiķis un aktieris Pols Vinčels, kas ierunājis Tīģeri Disneja multfilmā Vinnijs Pūks, bija arī izgudrotājs. Viņš kļuva par pirmo cilvēku, kurš uzbūvēja un patentēja mehānisko sirdi, kas implantējama krūšu dobumā. 
    6. Kāpēc viņus tā sauc? 
      Slavenie burunduki Čips un Deils savus vārdus ieguva par godu 18. gadsimta dižākajam rokoko un agrīnā klasicisma mēbeļu meistaram Anglijā Tomasam Čipendeilam. Viņš radīja sarkankoka mēbeles, savienojot funkcionālo lietderīgumu ar gotikas, rokoko un Ķīnas motīviem. 
    7. Pokemonu radītājs sirgst ar autismu
      Spēļu, komiksu un animācijas seriālu par pokemoniem radītājs Satoshi Tadžiri cieš no autisma, tomēr tas viņam netraucē strādāt un dzīvot pilnvērtīgu dzīvi. 

     

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē