• 5 idejas, kā var izmantot universālās kaķu tualetes smiltis

    Padomi
    Ievas Padomu Avīze
    Ievas Padomu Avīze
    2. novembris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Veikalos nopērkami daudzi un dažādi kaķu tualetes smilšu un granulu veidi, un katram kaķa saimniekam ir sava iecienītākā marka. Bet vai zināji, ka kaķu tualešu pildījumiem ir desmitiem citu praktisku pielietojumu līdzās mums zināmajam?

    1. Novērsīs pelējuma un citas nepatīkamas smakas

    Pelējuma sēnīte bieži vien veidojas tumšās, mitrās telpās, kur ir nepietiekama ventilācija. Lai tiktu vaļā no nepatīkamā aromāta, ieber vaļējā, ne īpaši dziļā traukā tīras kaķu tualetes smiltis. Vislabāk izmantot aromatizētu variantu ar lavandas smaržu. Maini šādas tualetes smiltis katru dienu, un jau pēc vairākām dienām pamanīsi, ka nepatīkamais aromāts sāk pazust.

    ! Ja gribi atsvaidzināt smaržu vasarnīcas skapjos un plauktos, kur glabājas vecas lietas, grāmatas, kaķu tualetes pildījumu ieber zeķē, aizsien to un ievieto kastē, plauktā vai atvilktnē. Citu šādu zeķi ieliec vecos zābakos, kā arī ieber nedaudz granulu atkritumu tvertņu dibenā, kas izvietotas tavā privātīpašumā.

    2. Palīdzēs salā

    Kaķu tualetes pildījums ir lieliska alternatīva ledus atkausēšanas līdzekļiem. Ja izveidojies ledus uz iebraucamā ceļa vai ietves, izmanto nelielu daudzumu absorbējošo smilšu uz māla bāzes. Tās neizkausēs ledu, taču lieliski derēs, lai trotuārs nekļūtu slidens pēc sniegputeņa vai ledus vētras. Tikai nelieto pārāk daudz šī līdzekļa. Pārmērīgs daudzums novedīs pie slīdēšanas un dubļiem, kad sniegs vai ledus sāks kust.

    ! Silikona pildījums lieliski palīdz autovadītājiem izkustināt auto uz tā sauktā kailledus. Kad mašīna iestrēgst uz ledus, starp riteņiem un ledu izveidojas ūdens slānis, kas notur automašīnu uz vietas. Tieši kaķu tualetes pildījums palīdzēs uzsūkt šo lielo mitrumu. Lai to izdarītu, uzber nelielu daudzumu silikona granulu uz ceļa automašīnas riteņu priekšā un pagaidi aptuveni 3–5 minūtes.

    3. Uzsūks taukus un eļļu

    Kaķu tualetes pakaišus var izmantot, lai uzsūktu taukus, eļļu un citas mājsaimniecības lietas, kas izlijušas. Nekādā gadījumā neizber izmantoto pildījumu tualetē.

    4. Izžāvēs mitru mobilo telefonu

    Kaķu tualetes smiltis patiešām ir daudz efektīvākas nekā rīsi, lai izžāvētu nejauši ūdenī iekritušu un lietū izmirkušu telefonu vai citas elektroierīces. Vienkārši ieliec telefonu zeķē (lai tajā neiekļūtu netīrumi) un pēc tam uz pāris dienām ievieto zeķi konteinerā ar kaķu tualetes smiltīm.

    5. Aizsargās no kaitēkļiem

    Nereti kaķu tualetes smiltis tiek izmantotas vasarnīcās un mazdārziņos jau pēc tam, kad tās lietojis mincis. Šāds kaķu tualetes pildījums lieliski aizbiedē kurmjus un grauzējus. Kaitēkļiem nepatīk šo atkritumu aromāts, tāpēc viņi turas no tā pa gabalu. Izmantotās tualetes smiltis vasarnīcu īpašnieki ber pa tiešo kurmju alās. Ja minča tualetei tiek izmantoti koka granulu pakaiši, ar tiem pēc tam, kad kaķis tos izmantojis, ziemā apber vietu ap koku un krūmu stumbriem, lai aizbiedētu zaķus.

    ! Izvairies no lietotu pakaišu izmantošanas teritorijās, kas atrodas tuvu dārzeņu un augļu audzēšanas vietām, jo šādi pakaiši var saturēt parazītus.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē