• 3 iemesli, kāpēc dot priekšroku barības bļodiņām uz statīva

    Kaķa barošana
    Zane Piļka-Karaļeviča
    Zane Piļka-Karaļeviča
    20. decembris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Barības trauki uz statīviem pēdējā laikā kļūst arvien pieprasītāki arī kaķu saimnieku vidū. Un ne velti. Šāda tipa barības traukiem ir vairākas priekšrocības.

    Kaķa ēdiena trauks ir kas vairāk nekā tikai vieta, kur sabērt kaķim barību. Labas kvalitātes bļodiņas pirkšana ir pirmais solis, lai nodrošinātu tavam mīlulim pareizu uzturu.

    1. Uzlabo kaķa pozu ēšanas laikā
      Tā kā bļoda ir pacelta no zemes un atrodas kaķa elkoņu līmenī, dzīvniekam nav jāpieliecas, jāpietupstas, jānolaiž kakls vai jāizliec mugurkauls, lai sasniegtu barību. Tādā veidā gremošanas trakts paliek pareizā stāvoklī (kuņģis, barības vads un mute atrodas vienā līmenī), un kaķis labāk sagremo to, ko apēdis.
    2. Nodrošina tīrību un higiēnu mājā
      Bļodiņa, kas pacelta virs grīdas, nesaskaras ar putekļiem vai netīrumiem, kas nogulsnējas uz zemes. Tas gan nenozīmē, ka jums vajadzētu aizmirst par rūpīgu grīdas tīrīšanu un dezinfekciju mājā, bet bļodiņa uz statīva ir noderīgs palīgs ikdienas dzīvē, īpaši, ja kaķi atstājam mājā vienu un nevaram viņu nepārtraukti uzraudzīt: ar šāda tipa bļodiņu tev vairs nebūs jāsaskaras ar negaidītiem pārsteigumiem, kā apgāztas bļodiņas troksnis vai pa grīdu iztecējis ūdens.
    3. Ideāla vecāka gadagājuma kaķiem vai minčiem, kuriem ir pārvietošanās grūtības
      Bļodiņas, kas novietotas uz paaugstinājuma, ir ļoti ērtas kaķiem seniora vecumā, kuriem grūti staigāt vai kuri izjūt grūtības, ja kustības saistītas ar locītavām un mugurkaulu. Šiem kaķiem parasti ir slikta apetīte, tāpēc, ja viņiem vajadzēs ieņemt neērtu pozu, lai aizsniegtos līdz bļodiņai ar ēdienu, viņi ēdīs arvien mazāk un mazāk…

    Bļodiņu izvēlies atbilstoši kaķa izmēram, ķermeņa uzbūvei un vecumam. Vēlams iegādāties vieglu un ērti tīrāmu materiālu, kas neuzsūc smakas un neuztver netīrumus.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē