• VIDEO: Jelgava slīkst ūdenī, applūdušas ielas un koncertzāle «Mītava»

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    18. augusts, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Kadri no video
    Jelgavā no pulksten 17.10 līdz 18.40 nolijuši 51,78 milimetri nokrišņu, kas ir vairāk kā puse no mēneša normas, kas ir 76,8 milimetri.

    Jelgavā no plkst.17.10 līdz 18.40 nolijuši 51,78 milimetri nokrišņu, kas ir vairāk nekā puse no mēneša normas, kas ir 76,8 milimetri.

    Pēc pamatīgā lietus atsevišķas Jelgavas ielas applūda, autovadītājus pašvaldība aicina būt uzmanīgiem.

    Pašvaldības iestādes «Pilsētsaimniecība» speciālisti apsekos pilsētu, lai fiksētu nodarījumus. Atsevišķās vietās, ja ūdens turpinās krāties, iespējams, būs aizsprostotas gūlijas, un tās būs nepieciešams atbrīvot. Intensīvais nokrišņu daudzums rada paaugstinātu slodzi lietus ūdens kanalizācijas infrastruktūrai, kas nespēj tik ātri ūdeni no ielām novadīt, līdz ar to veidojas dziļas peļķes. Lai ūdens tiktu pilnībā novadīts nepieciešamas vismaz divas stundas.

    Ja pērkona negaisa laikā ir konstatēti pilsētas infrastruktūras bojājumi, iedzīvotāji aicināti zvanīt uz atbalsta tālruni 8787. Savukārt elektrības padeves bojājumus iedzīvotāji aicināti pieteikt mājaslapā «sadalestikls.lv».

    Kā liecina ieraksti sociālajos tīklos, spēcīgā lietus dēļ applūdusi arī brīvdabas koncertzāle «Mītava», kur šovakar bija plānots mūsdienu tautas mūzikas apvienības «Raxtu raxti» un kamerorķestra «Sinfonietta Riga» koncerts.

    Šovakar pēc spēcīgajām lietusgāzēm galvaspilsētā rīdzinieki aicināti par applūdušām ielām, kurās apgrūtināta transportlīdzekļu satiksme, ziņot Rīgas domes Satiksmes vadības centram uz bezmaksas telefona numuru 80003600, aģentūru LETA informēja pašvaldības pārstāvis Uģis Vidauskis.

    Rīgas domes Satiksmes departaments atgādina, ka pie tik apjomīga un vienlaicīga nokrišņu daudzuma notekūdeņu sistēma nevar uzreiz novadīt visu ūdens apjomu, tas aizplūst pakāpeniski. Tāpat jāņem vērā, ka lietus ūdens aizplūst lēnāk vietās, kur noteku sistēma vēl nav atjaunota.

    Spēcīgu lietusgāžu laikā Rīgā applūst tās ielas, kurās vēsturiski nav izbūvēta lietus ūdens kanalizācijas sistēma vai tā vēl nav atjaunota. Jaunas lietus ūdens kanalizācijas sistēmas tiek izbūvētas jaunbūvējamām ielām un satiksmes objektiem, kā arī ielās, kas tiek pārbūvētas. Ikdienā tiek veikts preventīvs darbs, pārbaudot gan sūkņu stacijas, gan kolektorus, lai nodrošinātu to nepārtrauktu darbību lietavu laikā.

    Jau ziņots, ka Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs dzeltenās pakāpes brīdinājumu par pērkona negaisu Rīgā nomainījis pret oranžās pakāpes brīdinājumu. Pārdaugavu negaiss jau šķērsojis un virzās pāri centram tālāk uz austrumiem.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē