• VIDEO: Dzērājšoferis piedāvā policistiem «dziriņu»

    Sabiedrība
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    1. augusts, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Kadrs no video
    Šonakt, pulksten 4:22, patrulējot Ziepniekkalna apkārtnē, Rīgas pašvaldības policijas Zemgales pārvaldes darbinieki pamanīja stāvošu, iedarbinātu transportlīdzekli «Mazda», kura vadītājs bija aizmidzis pie stūres.

    Policijas darbinieki apturēja operatīvo transportlīdzekli un uzrunāja vīrieti, kā arī piefiksēja viņa personas datus. Tā kā policistiem radās pamatotas aizdomas, ka kungs ir alkohola reibumā, viņam tika piekodināts, ka šādā stāvoklī transportlīdzekli vadīt nav pieļaujami.

    Ignorējot policistu norādes, pāris minūtes vēlāk transportlīdzekļa vadītājs uzsāka kustību un policisti viņu nekavējoties apturēja.

    Noskaidrojās, ka vīrietim nav vadītāja apliecības, proti, viņam jau iepriekš esot piemērots vadīšanas tiesību izmantošanas aizliegums.

    Uz notikuma vietu uzreiz tika izsaukti Valsts policijas darbinieki, kuri vīrietim veica alkohola koncentrācijas pārbaudi izelpā un konstatēja vairāk nekā divu promiļu reibumu, līdz ar to vīrietis tika nogādāts policijas iecirknī tālāko procesuālo darbību veikšanai.

    Par transportlīdzekļa vadīšanu, ja nav atbilstošas kategorijas transportlīdzekļa vadīšanas tiesību (transportlīdzekļa vadīšanas tiesības noteiktā kārtībā nav iegūtas vai ir atņemtas) un ja vadītājs atrodas alkohola ietekmē, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu, atņemto transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz pieciem gadiem.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē