• Spilgtāks, lielaks un pieejamāks – «Sony BRAVIA XR 65” X90L» televizora apskats

    Sabiedrība
    Toms Timoško
    Toms Timoško
    18. augusts, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Sony
    Pasaules kauss basketbolā, hokeja pavasara trakums, filmas, seriāli, koncerti, videospēles – šie un daudzi citi iemesli var kalpot par iedvesmu, lai iegādātos modernu televizoru ar lielu ekrānu. Kādu izvēlēties? Šoreiz izmantojām iespēju notestēt 65 collu «Sony BRAVIA X90L».

    Dizains un uzstādīšana

    «Sony» populārāko televizoru modeļu dizains pēdējos gados ir maz mainījies, un arī X90L nav nekāds izņēmums. Tas ir konservatīvs un elegants vienlaikus, izmantojot šauru melnas krāsas rāmi. Ņemot vērā to, ka šis nav vieglākais tirgus modelis (25 kg), tā pārvietošana būs divu cilvēku darbs, taču tikai retais no mums bieži maina TV lokāciju. Ja izvēlēsities televizoru nestiprināt pie sienas, bet gan atstāt uz zemes vai plaukta, tad būs jāizmanto alumīnija ķīlveida kājas nevis statīvs. Tās ērti un viegli iespējams novietot abos TV stūros vai tuvāk centram.

    Ja starp metāla kājām ar maināmo augstumu esat nolēmuši izvietot audio iekārtu, tad vēlams jau laikus izmērīt skandas garumu, jo ne visi soundbāri šeit iesprauksies. Pat bez speciālas audio sistēmas «Dolby Audio» skaņa būs pietiekami laba daļai klausītāju, lai arī to nav iespējams salīdzināt pat budžeta soundbāru risinājumiem.

    Displejs

    4K HDR panelis (3840×2160) un XR kognitīvais procesors rada spilgtu un izteiksmīgu attēlu, vienlaikus pastiprinot kontrastu. Šeit nepazūd nedz spilgti baltie toņi, ne tumšās zonas iecienītākajā šausmu filmā. Detalizācija, dzidras krāsas un tā sauktais dziļums ir galvenie faktori, kāpēc šim TV būtu jāpaliek viesistabā arī pēc testa beigām. Interesanta ir XR 4K Upscaling funkcija, kas uzlabo attēla kvalitāti gandrīz līdz 4K augstumiem, neatkarīgi no avota. Tas tiek paveikts plašās datu bāzes dēļ, lai viedi atveidotu zaudēto tekstūru un detaļas. Tiem, kuri par sportu fano uz dīvāna, patiks «XR Motion Clarity» tehnoloģija, kas kombinācijā ar XR procesoru nodrošina asu bildi arī dinamiskākajos tuvplānos.

    Jāatzīmē gan, ka skata leņķis būtiski var pamainīt krāsu kvalitāti, taču šī nianse ir raksturīga arī citiem TV ar LCD tehnoloģiju. Ja šis ir būtisks aspekts, tad jāizvēlas cenas ziņā dārgākos QLED/OLED.

    Televizoram ir individuāli konfigurējams «Google TV» interfeiss, kas ir ērts lietošanā un vizuāli saprotams. Šeit ir liels skaits lietotņu («Disney+», «Youtube», «Prime Video», «Netflix» utt.). Ja vēlaties būt pavisam moderns, tad funkcijas iespējams vadīt ar balsi, taču populārāko lietotņu īsceļi izvietoti arī uz kompaktās pults.

    Savienojumi

    Visas ligzdas un ieejas ir vērstas uz sāniem, lai nodrošinātu, ka televizoru var uzstādīt tuvu pie sienas, un aizmugurē ir dažādi nodalījumi, kurus var paslēpt ar komplektā iekļautajiem noņemamajiem plastmasas paneļiem.

    Tas, vai jums pietiks ar divām HDMI 2.1 ligzdām, kas uztver 4K/120 Hz signālu, atkarīgs no vēlmēm. Ja nepieciešams pievienot vairāk nekā vienu konsoli un audio sistēmu, tad būs jāizmanto HDMI 2.0 ligzdu, kas darbojas 60 Hz frekvencē. Tāpat pieejami arī divi USB 2.0.

    Collas un cena

    Par to, kāpēc nepieciešams lielizmēra ekrāns, vairums varēs pārliecināties vien tad, kad jauno TV nostatīsit blakus esošajam televizoram. Ja kādreiz 32 collu displejs šķita pietiekams, vēlāk prasības izauga līdz 40 un pat 55 collām. Šobrīd 65 collas vairs nešķiet pārlieku liela izšķērdība, turklāt mūsdienās cena par liela ekrāna TV kļūst arvien draudzīgāka. 

    X90L modeli iespējams iegādāties 55, 65, 75, 85 un pat 98 collu versijās, cenai attiecīgi sākoties no 1295 līdz 9999 eiro. Mūsu testa 65 collu versija kalpo kā saprātīga izvēle. Par 1495 eiro iespējams iegūt augstas kvalitātes televizoru, kas pēc tā izmēra būs piemērots vairumam mājokļu. Ja tas būtu vēl lielāks, nāktos meklēt plašāku viesistabu.

    Iespējas

    Ja esat videospēļu cienītājs, tad Sony norāda, ka satriecošās grafikas izbaudīšanai nepieciešama «PlayStation 5» konsole, televizoram automātiski pārslēdzoties uz spēļu režīmu, lai mazinātu aizturi, kā arī aktivizējot automātisko HDR toņu kartēšanu. Tas nozīmē, ka pat tumšā ēnā vai spilgtā zonā saskatīsiet vissmalkākās detaļas un patiesās krāsas. Mūsu rīcība bija «Xbox Series X» konsole, ko individuāli iespējams pielāgot ar dažādiem iestatījumiem. Rezultātā varam baudīt sacīkšu vai jebkura cita žanra spēles.

    Lai arī tehniskie rādītāji varētu liecināt, ka šis modelis nedaudz iepaliek no prestižākiem TV analogiem, X90L joprojām sagādāta spēlētprieku kā lieliem, tā maziem. Lai spēļu dzenāšana būtu ērtāka, ir iespēja pieslēgt arī «Bluetooth» austiņas.

    Rezumējums

    X90L ir lielisks cenas un kvalitātes attiecību piemērs, kas nodrošina ļoti patīkamu attēlu par pieņemamu cenu.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē