• Šlesers un Krištopans aizstāv Kiršteinu: Viņš balsoja par Latvijas neatkarību!

    Politika
    Estere Jansone
    26. janvāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: F64
    Atsaucoties uz vakardienas «Nacionālā apvienība» lēmumu pēc skandalozā Ķīnas brauciena pārtraukt sadarbību ar Aleksandru Kiršteinu, asi izteikušies Ainārs Šlesers un Kristaps Krištopans.

    Pēc pretrunīgi vērtētā Saiemas deputātu brauciena uz Ķīnu no frakcijas «Stabilitātei!» izslēgta viena no Saeimas «ekskursantēm» – Viktorija Pleškāne. Šim piemēram sekojusi arī frakcija «Nacionālā apvienība». Partijas priekšsēdētājs Raivis Dzintars publiski dalījās ar paziņojumu, ka no Aleksandrs Kiršteins tiek izslēgts no partijas «Nacionālā apvienība», lēmumu pamatojot ar nesaskaņām deputātu starpā. Sadarbības pārtraukšanu ietekmējis arī deputāta nesenais brauciens uz Ķīnu. Viņš atzīmēja, ka NA nostāja nav pret Ķīnu vai pret diplomātisku attiecību uzturēšanu ar to, taču ārpolitika būtu jāveido «vienoti un saskaņoti».

    Nacionāļu lēmumu asi kritizējis frakcijas «Latvija pirmajā vietā» deputāts Ainārs Šlesers. Viņš apgalvo, ka Kiršteins ir svarīga figūra Latvijas vēsturē – viņš savulaik ir balsojis par Latvijas neatkarības atjaunošanu un cīnījies, lai mūsu valsts būtu brīva no okupācijas važām, bet nu «Nacionālā apvienība» viņam neuzticas. Šlesers uzskata, ka liela daļa «Nacionālās apvienības» vēlētāju nostāsties Kiršteina pusē.

    Šlesera viedoklim piekrīt arī partijas biedrs Kristaps Krištopans, kas vietnes «X» profilā Kiršteinam veltījis cildinošus vārdus: «Latvijas patriots ne tikai vārdos, bet arī darbos, pierādījis to piedalotos valstiskos procesos, par kuriem mūsu bērni lasīs vēstures grāmatās. Apveltīts ar kolosālu humora izjūtu un, līdzīgi kā es, neieredz konjunktūristus un lišķus.»

    Tiem, kas interesējās, vai Kiršteins tagad tiks uzņemts partijā «Latvija pirmajā vietā», Kristopans atbild: «Gudrs cilvēks sev vienmēr vietu atradīs!»  

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē