• Noskaidrots, kādu ēdienu latvieši Valentīndienā pasūta visbiežāk

    Ēdiens
    Santa.lv
    Santa.lv
    14. februāris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Apkopojot informāciju par iedzīvotāju paradumiem Valentīndienā, redzams, ka šajos mīlestības svētkos biežāk nekā ierasts iedzīvotāju pirkumu grozos dominē dažādi ziedi. Tehnoloģiju uzņēmuma «Wolt» apkopoti dati rāda, ka latvieši ziedus pasūta piecas reizes biežāk nekā citkārt, un šajā ziņā vēl naskāki ir tikai somi. Savukārt Igauniju un Lietuvu Latvija ziedu pasūtījumu skaita ziņā apsteidz pat divas reizes. Interesanti, ka Latvijā iedzīvotāji primāri dod priekšroku rozēm, kamēr Igaunijā – tulpēm, bet Lietuvā – dažādu ziedu pušķiem.

    «Vēlme iepriecināt savus mīļos Valentīndienā izpaužas īpaši, ko redzam arī mūsu platformā. Tā, piemēram, pērn Valentīndienā ar «Wolt» starpniecību pie Baltijas valstu iedzīvotājiem nonāca tūkstošiem ziedu, romantisku vakariņu un citas dāvanas. Paredzam, ka arī šogad pasūtījumu skaits būs tikpat liels vai vēl lielāks, ņemot vērā, ka ik gadu pieaug arī mūsu sadarbības partneru loks, kas šai dienai sagatavo speciālus piedāvājumus,» stāsta tehnoloģiju uzņēmuma «Wolt» Baltijā vadītāja Līsa Ristala.

    Burgeri izkonkurē kūkas

    Lai arī bieži mēdz uzskatīt, ka Valentīndienai piestāv ziedi un deserts, tomēr novērojumi rāda, ka tas nebūt nav vienīgais – iedzīvotāji naski pasūta arī citus ēdienus, un pērn pasūtījumu topa augšgalā Latvijā un Igaunijā ierindojās burgeri, kamēr Lietuvā – picas.

    Kā atzīmē L.Ristala: «Protams, ka šajā dienā saņemam daudz pasūtījumu no beķerejām, kur īpaši lielos apjomos tiek pasūtīti virtuļi. Taču šajā dienā iedzīvotāji ne tikai svin svētkus, bet arī aizvada savu ierasto ikdienu, tāpēc iespējams ne velti ēdienkartē ir ne tikai kūkas, bet arī burgeri, picas, suši un citi tradicionālās virtuves ēdieni.»

    Interesanti, ka, piemēram, Lietuvā, iedzīvotāji daudz biežāk šajos svētkos izvēlas pasūstīt arī balonus, ko nevarētu teikt par Latviju un Igauniju.

    Kopumā parasti strauju pasūtījumu pieaugumu Valentīndienā «Wolt» platformā novēro dienas vidū, kad cilvēki vēlas pārsteigt savus mīļos ar dāvanām un ziediem darbā vai mājās. Nereti arī liela daļa šīs dienas svinētāju pēdējā mirklī atceras, ka piemirsies rezervēt galdiņu restorānā, un to noslodzes dēļ, svētku mielastu gādā mājās. 

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē